Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Ústeckoorlicku

Nehodovost, drobné krádeže 

Během včerejšího dne vyjížděli policisté ústecké nehodovky ke třem dopravním nehodám. O půl deváté ráno nedal v Žamberku 30letý řidič osobního automobilu značky Daewoo při odbočování vlevo přednost subaru jedoucímu po hlavní silnici. Při střetu vozidel ale došlo k lehkému zranění řidičky babety, která v tu dobu stála na vedlejší silnici a dávala oběma vozům přednost. Zbývající dvě nehody se obešly bez zranění. Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na 260 tisíc korun.

Během dne měli policisté na okrese Ústí nad Orlicí plné ruce práce. Zabývali se hned několika trestnými činy převážně majetkového charakteru. Zasahovali při různých neshodách, šetřili také drobné krádeže.

Odpoledne vyjížděli  do jedné vesnice u Lanškrouna. Tam čtyři muži obtěžovali místního občana. Hrubě mu nadávali, dokonce mu i poškodili rám a parapet u okna u domu. Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.

V poledne se lanškrounští policisté zabývali vloupáním do jedné z chatek v rekreační oblasti u Lanškrouna. Neznámý pachatel vlezl dovnitř a v přízemí rekreačního příbytku sebral plastovou přepravku s dvaceti láhvemi zlatavého moku. Majiteli způsobil škodu za necelou tisícovku.

Odpoledne se policisté zabývali krádeží jízdního kola. Neznámý zloděj se vloupal do jednoho ze sklepů v panelovém domě ve Vysokém Mýtě a ukradl kolo za devět tisíc. V případě dopadení hrozí pachateli až dvouletý trest odnětí svobody.

Bicykl byl včera ukraden i před vlakovým nádražím v Chocni. Jeho majitel si ho nechal odstavený ve stojanu na jízdní kola. Ani zámek nebyl pro neznámého zloděje překážkou. Tento případ policisté vzhledem ke způsobené škodě šetří jako přestupek proti majetku.

Na žamberské policisty se včera obrátila s prosbou o pomoc žena z Klášterce nad Orlicí. Té na výletě do hlavního města neznámý zloděj sebral ve stanici metra Florenc z kabelky mobilní telefon za téměř čtyři tisíce korun. Případ policisté podle místní příslušnosti postoupí pražským kolegům.
nprap. Eva Sichrová
26. května 2009
 

vytisknout  e-mailem