Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Ústeckoorlicku

Ukradená auta i králíci 

Z areálu školy ze středy na čtvrtek ve Vysokém Mýtě neznámý pachatel ukradl králíky. Poškozenému 58letému muži z Vysokomýtska, který se o ně staral, způsobil nenechavec škodu jeden tisíc korun.

V Zámrsku měli drzého zloděje. Ten si myslel, že dům, který navštívil, patří jemu. Nejprve si podal z domu klíče, kterými si odemkl a sebral fotoaparát, mobilní telefony, šperky, nabíječky, klíče od domu i klíče od vozidla. Vše si naložil do auta, drze si ještě otevřel vrata od garáže a s vozidlem zn. Škoda Octavia odjel neznámo kam. Škoda byla předběžně vyčíslena na necelých 187 tisíc. Po vozidle i pachateli policie pátrá.

Policisté z Králík vyjížděli včera do Petroviček, kde měla 59letá žena z Mladkova v rodinném domě nezvaného hosta. Ten celý dům prohledal a odnesl si notebook, mobilní telefon a hodinky. Pak teprve odešel. Způsobil škodu přes dva a půl tisíce korun.

Zaparkovaná  octavie ve Vysokém Mýtě přilákala zloděje. Ze středy na čtvrtek se ztratilo další auto. Ve vozidle ale majitel nechal všechny doklady i platební karty. Škoda byla vyčíslena na půl milionu korun.

Stále se potvrzuje pravidlo, že příležitost dělá zloděje. Nezamčenými dveřmi bytovky v Králíkách se dostal přes další nezamčené dveře bytu neznámý lapka. Ten měl opravdu odhad. Z bytu si odnesl úlovek skoro 40 tisíc. Policie se případem zabývá.

Ústecká nehodovka řešila včera ráno dopravní nehodu mezi Ústím nad Orlicí a obcí Dolní Libchavy. Dvaceti čtyřletý řidič vozidla zn. Renault Clio nedal přednost autobusu a poškodil ho. Z místa dopravní nehody ujel a myslel si, že ho nikdo nenajde. Policisty však neoklamal.  Ti ho našli a při dechové zkoušce  nadýchal přes jeden a půl promile. Trest mladíka nemine.

por. Bc. Iveta Lehká
13. 2. 2009

vytisknout  e-mailem