Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Ústeckoorlicku

Mladíkovi zbylo jen přední kolo 

Během včerejšího dne lidé volali na linku 158 devětasedmdesátkrát a pouze v pěti případech jimi byl řešen konkrétní problém.

Hned časně z rána vypátrali policisté z Letohradu celostátně hledaného 56letého muže. V úterý dopoledne v Jablonném nad Orlicí zmizelo kolo. Šestatřicetiletý muž ho nezamkl a odešel. Toho využil neznámý pachatel. Kolo zn. Author si zapůjčil, ale dodnes jej nevrátil. V Ústí nad Orlicí podvedli 75letou ženu. Neznámý mladík se jí představil jako vzdálený příbuzný a poprosil ji o zapůjčení finanční částky sedm set korun. Svůj příslib, že peníze do týdne vrátí, ale nesplnil.  Oplocení skládky na Ústeckoorlicku se asi zalíbilo neznámému pachateli. Ten si pletivo odnesl, a k tomu nezapomněl vzít ani kovové sloupky. Ve Vysokém Mýtě měli povedeného zloděje. Okradený devatenáctiletý mladík nevycházel z údivu. Na místě, kde zamkl své  jízdní kolo zbylo opravdu jen přední uzamčené kolo. Zbytek si odnesl neznámý pachatel neznámo kam.
V Lanškrouně se včera zaměřili na bezpečnost v dopravě. Za necelé dvě hodiny policisté pokutovali tři řidiče, kteří nerespektovali dopravní značku ,,Stůj“ dej přednost v jízdě. Dalších přestupků v dopravě se řidiči dopustili, když si nerozsvítili světla, měli vozidlo ve špatném technickém stavu, a když telefonovali při řízení.
V Lanškrouně také policisté zpracovávali případ vloupání do osobních vozidel, v Dolní Dobrouči se zas ,,někdo“ vloupal do jedné z hospod a v Chocni měli okradeného cestujícího. Tak jak včerejší den začal, tak i pokračoval.  V Ústí nad Orlicí ukradli 52leté ženě peníze z kabelky a v Letohradě zpracovávali případ neplatiče výživného.
por. Bc. Iveta Lehká
1. dubna 2009

vytisknout  e-mailem