Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v okrese

23. červenec 2008 bylo docela rušno 

 
8.31 hod. – majitel bernského salašnického psa z Křešic u Libáně oznamuje policistům, že mu někdo do rána ukradl fenku. Nikdy předtím se fenka nezaběhla. Policisté z OOP Kopidlno pomáhali pejska hledat. V půl jedenácté se pán a jeho pes šťastně setkali, pes našel cestu domů sám, obavy majitele byly liché.
11.30 hod. - oznamovatel hlásí nález dvou granátů u Sekeřic. Na místo byl povolán policejní pyrotechnik. Odborník bezpečně odpálil veškerou na místě nalezenou munici.
12.35 hod. –  řidič (cizí státní příslušnosti) nákladního vozidla odbočil k benzinové čerpací stanici u Robous a při vjezdu mezi stojany zapomněl, že má návěs, kterým poškodil nosný sloup a stojan. Proto je škoda tak vysoká – 170.000 Kč. K žádnému zranění ani úniku pohonných hmot nedošlo.
12.39 hod. - oznamuje cyklista, že mu někdo během jeho 20 min. nákupu v OD Tesco vzal ze stojanu jeho uzamčené světle modré trekové kolo. Po zloději pátrají jičínští policisté.
13.17 hod. – na linku 158 oznámen výskyt podezřelých osob u rekreační chaty v Březce. Za vydatné pomoci souseda chataře a jeho psa policisté na místě zadrželi 2 muže, kteří vylomili branku, vešli na pozemek a chystali se odvézt zahradní traktůrek v hodnotě 4.000 Kč. Policejní komisař si je převzal do „péče“ a jednomu z nich již sdělil podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody a krádeže.
13.26 hod. je hlášena dopravní nehoda na kruhovém objezdu v Hořicích. Jedna řidička nedala přednost druhé. Dopravní nehoda byla zranění se škodou 55.000 Kč.
13.37 hod. – v jičínském Kauflandu paní někdo vytáhl z košíku peněženku, v které měla 4.000 Kč. Přestupek proti majetku šetří policisté v Jičíně.
21.36 hod. přijali policisté upozornění projíždějícího řidiče, že na silnici z Hořic na Jičín jede vozidlo, jehož řidič na silnici nedrží řádně směr. Policisté vozidlo zastavili, řidiči dali dýchnout, ale alkohol v tom nebyl. Řidič přiznal únavu po dlouhém cestování. Díky kolegovi se pořádně probral a šťastně dorazil domů.
23.47 hod. – oznamuje pán, že na železničním přejezdu u Jeřic vidí stát vozidlo a jde se podívat, jestli někdo není uvnitř. Nebyl. Dosud nezjištěný řidič nezvládl před železničním přejezdem řízení a havaroval, zůstal stát pravými koly v železničních kolejích. Z místa dopravní nehody utekl, aniž by událost řádně oznámil. Výpravčí z Hořic informoval policisty, že vlak již před deseti minutami projel. Vozidlo policie zajistila a věc šetří dopravní policisté.
23.26 hod. – hlásí hlídka Městská policie v Jičíně, že u fotbalového hřiště v Popovicích se vyskytuje podezřelé auto. Někdo si nejspíše bez dovolení vzal klíče od auta z kuchyně v jednom domě v Popovicích a  užíval  ho až do doby než zjistil, že ho hlídka zahlédla. O koho se jednalo, policie intenzivně šetří.
23.55 hod. majitel vozidla oznámil, že mu někdo odmontoval registrační značky z jeho vozidla na parkovišti u hradu Kost. Policista operačního střediska vyhlásil ihned po značkách pátrání.

vytisknout  e-mailem