Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v okrese

Případy, které policisté ve čtvrtek řešili... 

   Ve čtvrtek 3. července 2008 začali pardubičtí policisté prověřovat 12 nových trestných činů a přes 50 přestupkových jednání. Dopravní policisté šetřili celkem 9 dopravních nehod, z toho 4 vyřešili na místě. Celková hmotná škoda, která při nehodách vznikla dosáhla částky 584.000 korun. Dopravní policisté opět domlouvali chodcům, kteří neustále přecházejí vozovku na červený světelný signál "Stůj". Děje se tak po celém městě, ale my jsme nejvíce z nich pokutovali na přechodu křižovatky ulic Třída Míru a 17. listopadu. Je vidět, že chodci jsou v Pardubicích opravdu nepoučitelní a v některých případech i přesto, že na místě vidí hlídku policistů, na červený signál "Stůj" přecházejí. Poté se velice diví, že jim hrozí pokuta ve výši i několik tisíc korun.

   Asi dvacet minut po půlnoci vyjela hlídka policistů Obvodního oddělení Holice prověřit oznámení, že v Dašicích na náměstí je podnapilá žena, která údajně zvrací krev. Po příjezdu na místo a prověření okolí však policisté nikoho nenašli.

   O půl druhé ráno nám bylo na linku 158 oznámeno, že v prostoru výstavby silnice R 35 v Opatovicích n. Labem jsou zaparkována dvě podezřelá vozidla. Na místo ihned vyjeli policisté oddělení hlídkové služby, kteří zjistili, že se na místě opravdu nacházejí dvě vozidla Škoda Felicie. Policisté osádku vozidel i vozidla prověřili v registrech. Na dotaz, co na místě dělají uvedli, že jim údajně došel benzín a druhé vozidlo pro ně přijelo.

   O půl jedenácté dopoledně měla údajně na silnici č. I/35 ve směru od Vysokého Mýta, před obcí Holice v Č., zastavovat projíždějící vozidla skupina našich spoluobčanů. Jeden z řidičů nám tuto skutečnost oznámil a proto operační důstojník ihned na místo vyslal hlídku Obvodního oddělení Holice. Na silnici č. I/35 se však již nidko nenacházel ani nijak projíždějící řidiče neobtěžoval.

   Včera v dopoledních hodinách jsme také asistovali při odebíraní dítěte ze jedné rodiny v ul. Husova v Pardubicích. Vyšší soudní úředník rozhodl o ústavní výchově nezletilé dívky, jíž se ze strany rodíčů nedostávalo patřičné péče. Policisté Obvodniho oddělení Pardubice III. na tomto podkladě byli požádáni o součinnost.

   Okolo druhé hodiny po obědě nám volala pohoršená žena, že v městské části Polabiny ničí zřejmě opilý muž telefonní budku. Na místo vyjela i hlídka Městské policie Pardubice, která muže zadržela poté inhed předala policistům Obvodního oddělení Pardubice II. Muž byl tak opilý, že ho policisté museli převést k vystřízlivění na Protialkoholní záchytnou stanici. V dechu mu naměřili 2,48 g/kg alkoholu. I přesto, že škoda na veřejném telefonním automatu přesáhla "jen" 2.000 korun, čtyřiadvacetiletý mladík je podezřelý z trestných činů poškozování a ohrožování provozu obecně prospěšného zařízení a výtržnictví, za což mu může hrozit trest odnětí svobody až na tři roky.

   Odpoledne jsme také začali pátrat po nezletilém mladíkovi z Pardubic. Bližší informace k tomuto pátrání naleznete v odkazech "Aktuality".

   Večer, kolem deváté hodiny, nám oznámil všímavý občan, že asi 200 metrů před obcí Chvaletice, v blízkosti stezky pro cyklisty, uniká voda z horkovodu. Celou záležitost jsme ihned nahlásili do Elektrárny Chvaletice, kde již o problému věděli a řešili ho.

  

vytisknout  e-mailem