Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v okrese

Téměř 80 občanů vytočilo linku 158 

Linka 158 - celkový počet volajících je za úterý 78
Do společného bydliště na Holicku v úterý po půlnoci nechtěl zřejmě pustit muž svou družku. Protože si žena nevěděla rady, zavolala na linku 158. Při příjezdu policistů vysvětlila, že mělo mezi nimi dojít k hádce. Přítel měl domů přijít údajně v podnapilém stavu a začal na něho štěkat jejich pes. To patrně 47letého muže rozčílilo a začali se s družkou hádat. Ve sporu mělo také dojít k fyzickému napadení ženy, která raději z bytu utekla na ulici. Muž se měl poté doma zamknout a svou přítelkyni nechtěl pustit dovnitř.

Rvačku v baru v centru Pardubic oznámila na linku 158 neznámá osoba kolem 3:00. Operační důstojník na určené místo vyslal policisty z hlídkové služby. Personál baru sdělil, že k žádnému vzájemnému napadání přítomných osob nedošlo a o ničem nevěděli. Policisté nezjistili v okolí zraněné osoby.

Asi čtvrt hodiny nato vyjížděli policisté obvodního oddělení Pardubice I na oznámení rušení nočního klidu poblíž herny v Pardubicích. Podle muže, který volal na tísňovou linku, se mělo jednat o vycházející osoby z baru, které křičely a dělaly velký hluk. Hlídka projela kolem této herny a v jejím okolí. Hlučná skupinka již nikde poblíž nebyla a všude bylo ticho.

Na požár mezi obcemi Starý Mateřov a Čepí upozornil oznamovatel na linku 158 včera krátce před třináctou hodinou. Spolu s policisty obvodního oddělení Pardubice IV. vyrazili na místo i pardubičtí hasiči. Společně pak provedli šetření a vyšetřovatel hasičů určil zásah jako technický výjezd, protože zde hořely staré odložené předměty, které neměly žádnou hodnotu.

Policisté ve 22:00 zastavili v obci Dašice při silniční kontrole vozidlo Renault, které řídila 44letá žena. Muži zákona řidičku následně vyzvali k provedení orientační dechové zkoušky, s čímž souhlasila. Výsledek na přístroji ukázal hodnotu 0,50 promile alkoholu v dechu.

Oznámení fyzického napadení před půl dvanáctou v noci řešili včera policisté obvodního oddělení Pardubice II. Třiapadesátiletý muž uvedl, že jej neznámý pachatel udeřil pěstí do břicha a poté mu měl odcizit klíče a jednu pantofli.

Statistika dopravních nehod
Pardubičtí policisté zaznamenali za úterý celkem 15 dopravních nehod se 7 lehce zraněnými. Škoda způsobená na vozidlech a ostatních zařízeních, poničených při dopravních nehodách, se vyšplhala na 617.000 korun. Šest řidičů nedalo zřejmě přednost v jízdě a u dvou dopravních nehod hrála velkou roli nepřiměřená rychlost vozidel. Při šetření jedné nehody zjistili policisté orientační dechovou zkouškou, že řidič požil před jízdou alkohol.

Policejní evidence
Včera zahájili policisté šetření ke 14 trestným činům, které jsou převážně majetkového charakteru. Dále šetříme 14 nových přestupků a dopravní policisté řešili na našich silnicích 17 přestupků v dopravě.

vytisknout  e-mailem