Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v okrese

Čtvrtek 3. července nebyl z pohledu policistů nijak výjimečný 

 
V ranních hodinách vyjeli do Hořic, kde dosud neznámý pachatel odcizil v Máchově ulici z kanálové vpustě kovovou mříž. Tu nakonec policisté našli ve sběrných surovinách.
V dopoledních hodinách prováděli muži zákona šetření ke krádeži dvou peněženek a mobilního telefonu, které odcizil neznámý zloděj v kanceláři jedné z prodejen v Jičíně na Valdštejnově náměstí. Poté šetřili krádež mikrovlnné trouby a potravin, které neznámý pachatel odcizil v Jičíně ze sklepní kóje v Dlouhé ulici.
V odpoledních hodinách oznámil na linku 158 anonym, že se v okolí Hořic pohybuje podezřelé vozidlo BMW, jehož posádka nabízí k prodeji parfémy, předměty ze žlutého kovu a další zboží. Policisté, kteří na místo vyjeli, už žádné podezřelé vozidlo nezastihli. To se totiž mezitím přesunulo na Sobotecko, kde rovněž jeho posádka nabízela k prodeji různé zboží.
Po 15.hodině oznámil na policii v Nové Pace místní občan, že mu někdo poškodil fóliovník. Hlídka pak na místě zjistila, že jeho poškození zřejmě nemá na svědomí neznámý pachatel, ale vítr.
V podvečerních hodinách si v Jinolicích krátili dva mladíci čas čekáním na autobus poškozováním autobusové zastávky. Uvnitř totiž odtrhli dvě latě, čímž způsobili škodu ve výši téměř 1 tisíc korun. Než stačili místní občané zasáhnout, nastoupili oba do autobusu a odjeli směrem na Turnov.
Dvě cihly na silnici u budovy soudu v Jičíně překvapily kolem jednadvacáté hodiny slečnu, která tudy projížděla na kole. Místo, aby se zastavila a překážku ze silnice sama odstranila, raději zavolala na linku 158. Hlídka, která na místo vyjela, cihly odklidila.
V nočních hodinách ještě muže zákona zaměstnala čtyřčlenná parta lidí v Jičíně. Jednalo se o ženu a tři muže, kteří se snažili, každý po svém, o její přízeň. Nejdříve holdovali alkoholu v parčíku ve Fügnerově ulici a přitom na sebe navzájem žalovali na lince 158. Poté se přestěhovali do bytu ženy v Čechově ulici, kde ve svém jednání pokračovali. Neustále zatěžovali linku tísňového volání, a tak policisté, kteří na místo vyjeli, všem velmi důrazně domluvili.
Po dvaadvacáté hodině si pak v Cerekvici nad Bystřicí udělala parta místních mladíků ve vozidle diskotéku. Hlasitá hudba ovšem rušila noční klid a tak hlídka, která na místo vyjela všem řádně domluvila.
Velkou pochvalu si zaslouží muž z Hořic, který hodinu po půlnoci oznámil na linku 158 , že v  ulici Pod Lipami někdo volá o pomoc. Policisté na místě zjistili, že volání vychází z bytu v druhém patře. Přivolaní hasiči nejdříve překonali zámek vchodových dveří, a poté uvnitř v jednom z pokojů nalezli společně s policisty osmdesátiletou důchodkyni, která byla zaklíněná mezi postelí a skříní. Seniorku následně na místě ošetřil přivolaný lékař.

vytisknout  e-mailem