Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v okrese

Přestupky a dopravní nehody bez zranění 

 Operační středisko přijalo během čtvrteční služby 28 telefonátů na tísňovou linku 158, z nichž 12 hovorů bylo pro policisty podnětem pro další práci.

V 17:45 oznámila na tísňovou linku občanka ze Záměle, že zřejmě psychicky nemocný muž zapaluje u sousedů na zahradě papíry. Policisté muže zajistili a předali do péče zdravotníků Psychiatrické léčebny v Havlíčkově Brodu.

Čtvrt hodinu po půlnoci telefonoval muž z Trnova, že se jejich sousedi perou na chodbě domu. Na místo dorazila hlídka z Obvodního oddělení v Dobrušce, která manželské neshody vyřešila pomocí návrhového přestupku proti občanskému soužití. Policisté z této hlídky také v nočních hodinách vypomáhali hlídce z Obvodního oddělení Opočno při zásahu na napadeném objektu v Opočně.

Dopravní bilance

Rychnovský Dopravní inspektorát zejména s kolegy z Obvodního oddělení v Týništi nad Orlicí denně monitoruje aktuální dopravní situaci v okolí zcela uzavřeného úseku silnice I/11 v úseku mezi obcemi Týniště nad Orlicí a Třebechovice pod Orebem. Policisté provádějí dohled nad silničním provozem na objízdných trasách, zejména v obcích Albrechtice nad Orlicí, Borohrádek a Bolehošť. Policisté z týnišťského obvodního oddělení také zaregistrovali častější dotazy řidičů na trasu objížďky.

Čtvrteční den s sebou přinesl na komunikacích Rychnovska tři dopravní nehody, které se naštěstí obešly bez zranění. První dopravní nehoda byla nahlášena v 9:45 ze silnice I/14 ve Vamberku. Řidič nákladního vozu s návěsem přijíždějící směrem k náměstí zastavil na křižovatce a protože viděl z protisměru přijíždět další nákladního automobil, začal couvat. Při manévru ale přehlédl řidičku s toyotou, stojící za ním. Při nárazu naštěstí ke zranění osob nedošlo, alkohol se dechovou zkouškou u řidičů neprokázal. Důsledek couvání je vyčíslen na 30.000 korun.

Přibližně ve stejnou dobu se na silnici III.tř. mezi obcemi Suchá Rybná a Doudleby nad Orlicí stala další dopravní nehoda. Mladý muž s vozem škoda octavia pravděpodobně nepřizpůsobil svoji jízdu stavu vozovky a svým schopnostem a po smyku předkem vozu narazil do stromů. Jeho jízdu pak zastavil až plot ovocného sadu. Alkohol nebyl u muže dechovou zkouškou prokázán a při nehodě nebyl ani nikdo zraněn. Šetřením na místě ale policisté zjistili, že mladý muž má zákaz činnosti a ani nevlastní řidičské oprávnění a navíc, že auto užil bez vědomí a souhlasu vlastníka vozidla. Bilance této vyjížďky nebude pro muže radostná, celková škoda dopravní nehody je odhadnuta na 221.000, přičemž škoda na voze se vyšplhala na 50.000 korun

Poslední dopravní nehodu, kterou opět způsobilo zřejmě nepozorné couvání, šetřili policisté krátce po 16 hodině na náměstí v Kostelci nad Orlicí. Při vyjíždění z parkoviště narazila řidička fiatu do přijíždějícího renaultu, který pravděpodobně přehlédla. Náraz se obešel bez zranění, dechová zkouška alkohol u řidiček neprokázala. Celková škoda je odhadnuta na 25.000 korun.

vytisknout  e-mailem