Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v okrese

První červencový den ve znameni dopravních nehod 

Operační středisko v Rychnově nad Kněžnou zaznamenalo poslední červnový den 27 telefonátů, z nichž 12 bylo podnětem pro další činnost policistů. Rychnovští policisté objasnili případ loupežného přepadení pošty ve Žďáru nad Orlicí z 28. května 2008. 54letý muž z Pardubicka byl obviněn ze spáchání trestného činu loupeže, za který mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let. Na obviněného byl podán návrh na vzetí do vazby.

Z neděle na pondělí zadrželi policisté z Obvodního oddělení Opočno muže, který řídil osobní vůz BMW, ačkoli není držitelem řidičského oprávnění. Mladému muži tak hrozí peněžitý trest, zákaz činnosti nebo odnětí svobody až na jeden rok.Policisté z Obvodního oddělení Rokytnice v Orlických horách na žádost místních občanů opětovně kontrolovali autobusové zastávky v obci Pěčín. Podle opakovaných stížností obyvatel mají v těchto prostorách mladiství požívat alkoholické nápoje a kouřit. Žádnou z těchto „činností“ ale policisté během kontroly nezaznamenali. V Rokytnici v Orlických horách v nočních hodinách pak policisté ještě řešili domluvou rušení nočního klidu.Policisté z Obvodního oddělení v Týništi nad Orlicí mimo jiné asistovali během své služby při dopravní nehodě a při zásahu narušení objektu v blízkém písníku. Dobrušští policisté asistovali u ohlášeného požáru v místních Uhelných skladech, který naštěstí byl pouze počínající lokální a bez následků. Rušno měli i ve večerních hodinách, kdy na oznámení z místního hotelu usměrňovali podnapilého hosta, který odmítal zaplatit útratu a opustit lokál. Slovně i fyzicky napadal obsluhu restaurace a svoji totožnost prokazoval hned dvěma občanskými průkazy. Pro své agresivní chování, ve kterém by s největší pravděpodobností pokračoval, byl policisty eskortován do Protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.

Dopravní bilance

První prázdninové pondělí zaměstnávaly policisty dopravní nehody, při nichž naštěstí nedošlo k žádným vážným zraněním. Hned v ranních hodinách šetřili policisté dopravní nehodu s lehkým zraněním, která se stala na silnici III/3 v Opočně. K autobusu, zastavujícím na zastávce, dojížděly dvě cyklistky. Jedna z nich zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy situaci, kolo nedobrzdila a upadla za zadní část autobusu. Cyklistka byla s lehkým zraněním převezena do opočenské nemocnice, kde byla hospitalizovaná. Při šetření nehody policisté zjistili, že přední brzda jejího bicyklu byla nefunkční a zadní fungovala jen částečně.

Přibližně ve stejnou dobu se stala další dopravní nehoda na silnici II/304. V úseku mezi obcemi Přepychy a Týniště nad Orlicí vběhla řidičce Fordu Transit pod kola srna. Střet se naštěstí obešel bez zranění řidičky, škoda je odhadnuta na 20.000 korun.

Další nehodu šetřili policisté v 9:45 na silnici I/11mezi obcemi Nepasice a Týniště nad Orlicí. Řidič nákladního vozu Tatra, jedoucí po komunikaci, která je ve výstavbě, zřejmě nepřizpůsobil rychlost vlastnostem vozidla, nestačil bezpečně zastavit před zaparkovaným vozem Liaz a při míjení nákladního vozu ho svojí pravou stranou poškodil. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, dechová zkouška alkohol neprokázala. Celková škoda je vyčíslena na 85.000 korun.

Nedodržení bezpečné vzdálenosti bylo příčinou další dopravní nehody, kterou o hodinu později šetřili policisté na silnici I/14 mezi obcemi Potštejn a Vamberk. Řidič Škody Octavia pravděpodobně nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozidlem a při brzdění řidičky renaultu, která jela před ním, do ní narazil. Při nehodě nedošlo ke zranění a dechovou zkouškou nebyl prokázán ani alkohol u řidičů. Výsledek srážky je odhadnut na 85.000 korun.

Další dopravní nehoda bez zranění se stala krátce před 16 hodinou na silnici III. třídy mezi obcemi Lukavice a Rychnov nad Kněžnou. Na mostě se střetli dva řidiči vozidel škoda octavia, kdy jeden z nich při vjíždění na most a projíždění levotočivé zatáčky přejel do protisměru a levou částí svého vozidla narazil do levé části vozidla projíždějícího. Při střetu nebyl nikdo zraněn, dechová zkouška alkohol neprokázala. Celková škoda je odhadnuta na 90.000 korun.

V podvečer policisté šetřili dopravní nehodu na místní komunikaci v Rychnově nad Kněžnou. Řidič felicie jedoucí po vedlejší komunikaci pravděpodobně na křižovatce přehlédl nákladní vůz nissan, jedoucí po hlavní silnici, a po vjezdu do křižovatky se s ním střetl. Nehoda skončila bez zranění i s negativní dechovou zkouškou na alkohol, hmotné následky jsou odhadnuty na 32.000 korun.

vytisknout  e-mailem