Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v okrese

Ve středu 2. července přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů...  

Ve středu 2. července přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, dále prováděli šetření k trestným činům a přestupků a v neposlední řadě se zaměřili i na řidiče, kteří stále nedodržují pravidla silničního provozu.

V ranních hodinách asistovali při převozu mladé ženy z Hořic do Oblastní nemocnice v Jičíně, která pod vlivem požití většího množství léků, ohrožovala nožem osádku rychlé záchranné služby.
Hlasitá hudba se v dopoledních hodinách stala důvodem sporu sousedů v obci Samšina. Již poněkolikáté si jedna ze sousedek stěžovala na příliš hlučnou hudební produkci vycházející z domu ze sousedství. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proto občanskému soužití. Následně vyjeli do obce Roveň, kde se pro změnu stalo předmětem sporu dvou sousedů pálení smrku. Jeden z chalupářů zde totiž pálil, v pořadí již druhý smrk, což se pochopitelně nelíbilo jeho sousedovi. Ten navíc uvedl, že pálení prvního stromu tiše přešel, ale tento druhý již ne. Poté muži zákona řešili rodinné neshody v Sobotce, kde se její členové měli vzájemně napadat. Nakonec hlídce, která na místo vyjela sdělili, že jsou přece rodina a tudíž se nebudou vzájemně udávat.
Následně šetřili dopravní nehody v obci Pařezská Lhota, v Nové Pace a v Jičíně na Komenského náměstí, kde osmdesátiletý řidič osobního vozidla škoda 120L přehlédl při přejíždění z levého jízdního pruhu do pravého osobní vozidlo Škoda Octavia a do tohoto narazil. Ke zranění osob nedošlo, alkohol u řidičů byl na místě vyloučen dechovou zkouškou a celková škoda byla vyčíslena na 20 tisíc korun.
Na „nákup“ do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží se vydal v odpoledních hodinách místní, šestadvacetiletý muž. S placením vybraného zboží si však hlavu nelámal a nákup za 151 korun se snažil pronést přes pokladnu. Za pokladní zónou ho však zadrželi pracovníci místní ostrahy. A tak místo nákupu si donesl domů složenku na úhradu pokuty ve výši 1 tisíc korun.
Ve večerních hodinách pak policisty zaměstnali opilci. První z nich nehybně ležel na silnici u obce Popovice. Místní občané měli o muže strach a tak přivolali rychlou záchrannou službu. Ten však po jejich příjezdu, jako mávnutím proutku oživl, a začal být velmi agresivní. Po ošetření byl převezen do nemocnice v Jičíně, kde se však ani neohřál. Ve svém agresivních chování totiž pokračoval i zde. Jelikož s ním nebyla žádná řeč a na domluvy nereagoval, skončil na protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové. Obavu pak o něj měla i jeho matka, která policistům poradila, aby ho dali na léčení.
Druhý opilec ležel pro změnu ve Třtěnicích, kde svým jednáním vzbuzoval veřejné pohoršení. A tak i on se svými 2 promilemi alkoholu v dechu skončil na protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.
Během dne navíc muži zákona dohlíželi nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu. Při kontrolách se mnohdy nestačili divit. Někteří řidiči se totiž ještě nenaučili mít za jízdy rozsvícená světla, další zase nevědí k čemu slouží bezpečnostní pásy a to, že má mít vozidlo platnou technickou kontrolu, byla rovněž pro některé nová informace. Ani telefonování za jízdy s přístrojem v ruce není některým cizí a o znalosti významu dopravních značek, nemůže být ani řeč. Nutno tedy podotknout, že by měli řidiči občas sáhnout po pravidlech silničního provozu a jejich studiem si oživit předpisy.


vytisknout  e-mailem