Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v okrese

Úterý 8.července bylo z pohledu policistů běžným pracovním dnem 


V ranních hodinách vyjeli do Dobré Vody u Hořic, kde dosud neznámý pachatel poškodil během noci u prodejny automatické dovírání hlavních dveří. Celková škoda byla vyčíslena na 2 tisíce korun.
Dále prováděli šetření v Jičíně, kde neznámý vandal poškrábal lak u vozidla Škoda Fabie, které bylo zaparkované před jedním z domů v ulici Přátelství. Majitel vyčíslil škodu rovněž na 2 tisíc korun. Po vandalovi pátrají jičínští policisté.
Následně šetřili dopravní nehody, ke kterým došlo v Jičíně, v Podhorním Újezdu a večer pak ještě v Holovousích.
V odpoledních hodinách pak vyjeli muži zákona v Jičíně do ulice Kosmonautů a do Jarošovské ulice, kde se neznámý pachatel vloupal do sklepních kójí, ze kterých následně odcizil jízdní kola. Vzhledem k tomu, že se již jedná o několikátý případ v řadě, upozorňují policisté majitele bytů a domů, aby si více všímali svého okolí. Dbali na zamykání veškerých vchodů v domě, a to i ve dne a více se zajímali o neznámé osoby, které se neoprávněně v budově zdržují. V případě zjištění výskytu podezřelých osob, aby vždy neprodleně informovali policii.
158 158
V podvečerních hodinách se vydal otec se synem na nákup do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží. S placením vybraného zboží si však hlavu nelámali. K jejich smůle však byli zadrženi pracovníky místní ostrahy. Nepoctivé zákazníky nakonec na místě vyřídili v blokovém řízení strážníci městské policie, kteří jim uložili pokutu ve výši 500 korun.
Výlet do Prachovských skal se proměnil po osmnácté hodině v nepříjemný zážitek pro skupinu cizích státních příslušníků. Jeden z jejich členů, sedmnáctiletý mladík, se totiž cestou ztratil. Po neúspěšném hledání nakonec vše oznámili na linku 158. Policisté okamžitě rozjeli rozsáhlou pátrací akci. Hledali všude, kde se dalo. V lese, ve skalách, prováděli kontroly na silnicích a v přilehlých obcí. Před dvaadvacátou hodinou pak mladíka našli v pořádku u hotelu Pod šikmou věží. Nejen on, ale i policisté a další osoby, které se do pátraní zapojili, měli ze shledání velkou radost. Napříště si dá jistě pozor, aby se neztratil.
V noci pak ještě žádal starší muž z Hořic, aby ho policisté zavřeli do sklepa kvůli tabáku. A co přesně šlo? Pán totiž koupil své ženě tabák, který ona nesnáší, což mu také dala patřičně najevo. Byla na něj velmi hrubá, a tak v obavě, aby jí snad neublížil, chtěl raději zavřít do sklepa. Hlídka pak na místě spor mezi nimi urovnala domluvou.
Během dne se ještě muži zákona zaměřili na řidiče, kteří stále nerespektují pravidla silničního provozu. Nejenže nedodržují stanovenou rychlost, ale navíc ani neznají významy dopravních značek a někteří z nich vůbec netuší, co znamená plná čára na silnici. Jinak by totiž nemohli v takém úseku předjíždět pomaleji jedoucí vozidla. A aby toho policisté neměli málo, tak si ještě „zahráli“ na pošťáky, kdy v průběhu dne doručili  i několik zásilek.
                                                                                                                                                                                                   
auto policie.jpg




vytisknout  e-mailem