Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Odložený zapalovač vyděsil majitele domu 


V pondělí 8. prosince oznámil před šestou hodinou ranní na linku 158 muž z Hořicka, že na pískovcovém sloupku před jeho domem leží podezřelý předmět. Dále uvedl, že je ve tvaru kostky a pravidelně bliká. K předmětu blíže nešel, protože měl strach a obavu o své zdraví, neboť jak sám sdělil, „ lidé jsou dneska různí a dějí se různé věci“. Z tohoto důvodu na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se nejedná o žádný nástrahový výbušný systém, ale o zapalovač ve tvaru hrací kostky s čísly, který tam zřejmě někdo položil a v současné době je nefunkční.
Během dne se pak muži zákona zaměřili i na řidiče, kteří jezdí podle vlastních pravidel silničního provozu. Nutno podotknout, že o hříšníky neměli
doprava-měření rychlosti.jpg doprava-měření rychlosti.jpg
nouzi. Někteří stále překračují nejvyšší stanovenou rychlost, telefonují za jízdy s přístrojem v ruce a nepoužívají bezpečnostní pásy. V jednom případě dokonce neměl řidič připoutané děti. Jak je vidět, zřejmě na něj nijak nezapůsobil televizní spot, ve kterém malé dítě umírá při dopravní nehodě, a to právě v důsledku toho, že nebylo připoutané. Velkým nešvarem je v  poslední době i jízda pod vlivem  alkoholu.  Jedním z hříšníků byl i sedmapadesátiletý řidič osobního vozidla Land Rover, kterého policisté kontrolovali v Nové Pace. Ani nezapíral a sám se přiznal, že si dal po obědě dvě piva. Tomu také odpovídala provedená dechová zkouška. A tak nejenže „přišel“ o řidičský průkaz, ale navíc mu muži zákona zakázali další jízdu.

vytisknout  e-mailem