Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Úterý s policisty na Pardubicku 

V úterý šetřili policisté na Pardubicku celkem 6 dopravních nehod, které se v tento den naštěstí obešly bez zranění. V jednom případě zjistili policisté orientační dechovou zkouškou u řidiče požití alkoholu před jízdou. Hmotná škoda byla vyčíslena na téměř 150.000 korun.

Do policejních evidencí přibylo za včerejší den 16 nových trestných činů a 22 přestupků.

Kolem půlnoci volala žena z domu v Brožíkově ulici, že jí nějaký muž kope do vchodových dveří u jejího bytu. Hlídka polabinských policistů našla u dveří oznamovatelky spícího 32letého muže, který byl v silně podnapilém stavu a na jejich výzvy nereagoval. Vzhledem k tomu, že muž při orientační dechové zkoušce nadýchal 3,25 promile alkoholu, strávil noc na protialkoholní záchytné stanici.

Exekutor si do obce na Pardubicku přivolal přes linku 158 zavolal v úterý dopoledne policisty z Obvodního oddělení Pardubice III. Muž, u kterého se měla exekuce provádět, měl vykonávající osobu slovně napadat. Po chvíli se však obě strany mezi sebou dohodly a exekutor již na místo policii nežádal.

Na špatně zaparkované vozidlo Peugeot upozornil občan Pardubic. Oznamovateli totiž toto vozidlo stálo před garáží a on zřejmě nemohl se svým vozem vyjet. Při příjezdu policistů z hlídkové služby přišel také majitel vozidla Peugeot a místo uvolnil.

Kolem jedenácté hodiny dopoledne se po silnici v Lázních Bohdaneč měla procházet labuť. Podle muže volajícího na linku 158, byl tento pták zřejmě poraněn. Policisté z příslušného obvodního oddělení labuť prohlédli. Protože na sobě neměla žádné viditelné zranění, zahnali ji zpátky do vody.

Na problémy s ubytovaným občanem vyjížděli včera kolem oběda policisté z Holic. Na ubytovně se nacházel cizinec, který byl zřejmě v silně podnapilém stavu a vůbec nekomunikoval. Policisté proto přivolali také lékaře. Ten následně rozhodl o převozu cizince do lékařského zařízení na ošetření a poté k případnému umístění na protialkoholní záchytnou stanici.

Na dveře bytu v ulici Jana Zajíce bouchala včera po 16:00 nějaká žena a snažila se dostat dovnitř. Policisté z Dubiny po příjezdu zjistili, že tato žena v bytě dříve bydlela. Současný nájemník si však návštěvu této ženy nepřál a ona tak po domluvě policistů musela odejít.

V Jindřišské ulici nasadili v úterý před 20:00 strážníci pardubické městské policie „botičku“ na vozidlo Škoda Octavia. Řidič automobilu pak zřejmě tento prostředek k zabránění v odjezdu z kola odstranil a odjel pryč. Na místě zůstala jen poškozená „botička“. Policisté šetří tuto událost jako přestupek proti majetku se způsobenou škodou 1.000 korun.

Kouř, který se měl valit z okna jednoho panelového domu v ulici Závodu Míru, ohlásila včera před půlnocí žena z Lonkovy ulice. Požár prověřovali policisté z hlídkové služby. Žena se pravděpodobně spletla, neboť tento kouř viděla zřejmě z velké dálky přes řeku. Nikde totiž nehořelo a jediný dým, který v tu dobu stoupal k obloze, byl kouř z chladírenské věže v pardubickém pivovaře.

vytisknout  e-mailem