Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Úterní služba pardubických policistů 

Linku 158 využilo za včerejší den celkem 74 občanů a z toho bylo 26 telefonních oznámení využitelných pro policejní práci.

Na pardubických silnicích řešili v úterý policisté 6 dopravních nehod, při kterých byl pouze 1 člověk lehce zraněn. Tento den se také obešel bez požití alkoholu před jízdou. Orientační dechové zkoušky, které policisté prováděli při vyšetřování dopravních nehod, byly negativní. Ve dvou případech byla předběžná příčina dopravní nehody nedání přednosti v jízdě, v jednom nepřiměřená rychlost a jednou bylo příčinou zřejmě nesprávné předjíždění. Součet hmotných škod se vyšplhal na 487.000 korun.

Náklaďák sjel do příkopu
Řidič nákladního vozidla Renault projížděl v úterý dopoledne po silnici II. třídy ve směru od Býště do obce Bělečko. Přitom zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace, dále svým schopnostem a vlastnostem vozidla a při projíždění levotočivé zatáčky  s vozidlem vjel na pravou nezpevněnou krajnici. Vozidlo poté dostlo smyk, vyjelo vlevo mimo silnici do příkopu a čelněnárazu do stromu. Řidič při dopravní nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl sanitou převezen do nemocnice v Pardubicích na ošetření.

Policisté zahájili šetření u nových 22 trestných činů a 25 přestupků. Také řešili 6 dopravních přestupků, ve kterém jsou započítáni i 4 neukáznění chodci.

Po devatenácté hodině kontrolovali policisté obvodního oddělení Pardubice II v polabinské ulici jednoho muže. Při ověřování jeho totožnosti zjistili, že se jedná o osobu v pátrání. Policisté proto 46letého muže převezli na svou služebnu, kde provedli další nezbytné úkony.

Hru na schovávanou si chtěl pravděpodobně zahrát muž, který včera kolem 1:45 volal na linku 158. Operačnímu důstojníkovi sdělil, že měl být fyzicky napaden vyhazovačem klubu v Pardubicích. Hlídka policistů z Obvodního oddělení Pardubice III vyjela na místo, ale údajně napadenou osobu před klubem nezastihli. S oznamovatelem se tedy následně telefonicky dohodli, že se setkají v centru Pardubic. Policisté proto dorazili na smluvenou adresu, ale na muže čekali marně. Ani po delší době se nikdo hlídce nepřihlásil, a proto se vrátili ke své policejní práci.

Zaměstnanec železnice nahlásil v úterý krátce po poledni na linku 158 krádež závaží z trakčního vedení u kolejiště mezi Pardubicemi a obcí Kostěnice. Po bližším prošetření policisté z železničního oddělení zjistili, že se jednalo o ukradené lanovody, které napínají elektrické troleje. Neznámý pachatel jich měl odcizit několik metrů a předběžná škoda přesáhla 200.000 korun.

Šestatřicetiletá žena měla včera před desátou hodinou dopoledne vejít do obchodního domu v Pardubicích a odcizit bižuterii v hodnotě 201 korun. S úlovkem  prošla pokladnou, aniž by toto zboží zaplatila. Při odchodu ji zadržela ostraha prodejny a na pomoc si přivolala policii. Kolegové z Obvodního oddělení Pardubice I provedli prvotní šetření a za přestupek proti majetku uložili ženě z Pardubicka blokovou pokutu.

Policisté v Polabinách šetří krádež oleje do motorových vozidel, ke které mělo dojít v úterý kolem 20:00. Neznámý pachatel  odcizil 3 balení tohoto oleje v jedné prodejně u benzinové čerpací stanice. Předběžná škoda činí 1.000 korun.

Ze zahradního domku na Holicku se v minulých dnech ztratil kus okapového svodu. Dosud neznámý pachatel odcizil  měděný svod přímo z budovy a svým jednáním měl způsobit majiteli domku předběžnou škodu 4.000 korun.

Ke stojanu čerpací stanice v Pardubicích přijelo včera dopoledne neznámé vozidlo. Jeho řidič  natankoval benzin do nádrže vozidla a  do připraveného plastového kanystru. Číselník na stojanu ukázal přes 73 litrů načerpaného benzinu v hodnotě téměř 2.400 korun. Neznámá osoba však po natankování pohonných hmot nasedla zpět do svého vozu a bez zaplacení z benzinky ujela.

vytisknout  e-mailem