Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Včera jsme řešili 12 dopravních nehod a 82 telefonátů na linku 158 

Statistika dopravních nehod
Během pondělí 22. září 2008 vyjížděli pardubičtí policisté ke 12 dopravním nehodám, při kterých byly 2 osoby lehce zraněny. Orientační dechová zkouška potvrdila u jednoho řidiče požití alkoholu před jízdou. Při jedné dopravní nehodě hrála roli nepřiměřená rychlost. Součet hmotných škod se vyšplhal na 850.000 korun.

Dopravní policisté řešili včera celkem 15 přestupků v dopravě. Například deset řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, jeden za jízdy s vozidlem telefonoval a jedno vozidlo bylo ve špatném technickém stavu.

Na linku 158 přijali operační důstojníci za včerejší den celkem 82 telefonátů, z nichž 26 oznámení bylo využitelných pro naši práci a policisté k těmto událostem zahájili šetření.
K tomu jsme začali prověřovat 16 trestných činů a 17 přestupků.

Kromě závažné trestné činnosti se policisté také zabývali starostmi obyvatel, kteří volali na linku 158:

Po deváté hodině dopoledne vyrazili policisté z hlídkové služby do obce pod Kunětickou horou. Majiteli novostavby přišla totiž na mobilní telefon upozorňovací zpráva o narušení zabezpečeného objektu. Po příjezdu na místo se vše vysvětlilo. Zaměstnanci stavební firmy začali v rodinném domku pracovat, aniž by předtím vypnuli zabezpečovací zařízení.

Muž z Pardubic zavolal před 11:00 na linku 158, že byl fyzicky napaden v areálu jedné firmy v Ohrazenicích. Třiatřicetiletý muž měl po předchozím slovním sporu oznamovatele chytit oběma rukama za triko a třikrát s ním udeřit o zeď. Za přestupek proti občanskému soužití hrozí mladému muži pokuta až 3.000 korun.

Bezpečnostní agentura oznámila kolem 13:30 na linku 158, že přijali signál o napadení peněžního ústavu na Přeloučsku. Operační důstojník ihned předal zprávu policistům z příslušného obvodního oddělení. Ti však na místě zjistili, že se jednalo o planý poplach a vše je v pořádku. Údajně se mělo jednat o zkoušku zabezpečovacího systému.

Před pátou hodinou odpoledne kontrolovala hlídka policistů z Obvodního oddělení Pardubice IV koleje poblíž železniční zastávky Opočínek. Vlakvedoucí projíždějícího vlaku upozornil přes tísňovou linku na kameny na kolejích. Dále uvedl, že k poškození vlaku ani k jinému ohrožení dojít nemělo. Policisté uvedený úsek řádně zkontrolovali. Nikdo se na kolejišti ani v jeho okolí nenacházel a na kolejích žádné kameny nebyly.

Na rušení nočního klidu si kolem půlnoci stěžovala obyvatelka obce na Bohdanečsku.  Policisté z Obvodního oddělení Lázně Bohdaneč zjistili, že hluk pochází ze stavebních strojů při budování nové montážní haly. Kolegové tento přestupek vyřešili na místě blokovou pokutou.

vytisknout  e-mailem