Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Opilý cestující se autobusem nesvezl 

 


Ve čtvrtek 13. listopadu přijali policisté na lince 158 několik desítek hovorů, vyšetřovali trestné činy a přestupky a v neposlední řadě dohlíželi i nad bezpečností a plynulostí v silničním provozu.

V ranní hodinách vyjeli v Jičíně do Raisovy ulice, kde neznámý vandal napsal na fasádu řadové garáže černou tekovací tužkou různé nápisy. Majitelka vyčíslila celkovou škodu na částku nejméně 3 tisíce korun.
Před desátou hodinou dopolední se vydal na nákup do samoobslužné prodejny potravin v Hořicích asi čtyřicetiletý muž. Na tom by nebylo až tak nic divného, kdy ovšem za vybrané zboří řádně zaplatil. Místo toho s nákupním košíkem plným alkoholu, cukrovinek, pečiva, uzenin a dalších potravin utekl bez zaplacení. Celkově tak zde dluží 742 korun.
Po poledni řídila Staré Pace čtyřiatřicetiletá žena z okresu Semily osobní motorové vozidlo Škoda Favorit, a to i přesto, že není držitelkou příslušného řidičského oprávnění. Daleko však nedojela. V  Sokolské ulici jí totiž kontrolovala policejní hlídka, která její nedostatek odhalila. A tak si ve zkráceném přípravné řízení vyslechla podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění, za což jí hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
Během dne kontrolovali dopravní policisté v Nové Pace, v Sobotce, v Kopidlně a na dalších místech okresu, jak řidiči dodržují stanovenou rychlost. Na pomoc si vzali radar, který odhalil hned několik hříšníků, kterým ručička na tachometru ukazovala víc, než v daném úseku měla. A tak v  další jízdě pokračovali už s pokutovými bloky.
V podvečerních hodinách oznámil na linku 158 řidič autobusu v Hořicích, že si neví rady s opilým cestujícím. Ten nejenže byl silně pod vlivem alkoholu, ale navíc se před vstupem do autobusu pomočil. Takto „zřízeného“ pasažéra pochopitelně nechtěl řidič svézt a odmítl ho pustit dovnitř. To se ovšem muži nelíbilo a začal být vulgární a řidiče častoval sprostými nadávkami. Nakonec vše na místě vyřešila policejní hlídka, která opilci domluvila a vysvětlila mu, že v takovém stavu opravdu cestovat autobusem nemůže.
Další opilec zaměstnal muže zákona v Kopidlně. Ten si pro změnu ustlal na lavičce na náměstí. Když ho hlídka vzbudila, muž pouze uvedl, že zde čeká, až otevřou hospodu, protože má chuť na polévku.
Před půlnocí ještě natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích řidič nisanu do palivové nádrže téměř 20 litrů benzínu a poté bez zaplacení ujel. Teď zde dluží 500 korun.


vytisknout  e-mailem