Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Drobné přestupky, dopravní nehody bez zranění 

      Na lince tísňového volání 158 zaznamenal včera operační důstojník 53 telefonátů. Občané touto cestou řešili převážně problémy v dopravě. A na tu se také včera policisté na okrese Ústí nad Orlicí zaměřili. Nejčastějším prohřeškem řidičů je špatné osvětlení vozidel. Řidiči by si měli uvědomit, že v provozu může nefunkční osvětlení způsobit nemalý problém. Pokutu dostal i řidič, který u sebe neměl řidičský průkaz. V pozdních večerních hodinách přistihli policisté ve Vysokém Mýtě 56letého řidiče felicie, který před jízdou konzumoval alkohol. Na místě mu zadrželi řidičský průkaz.

     Během včerejšího dne vyjížděli policisté ústecké nehodovky „pouze“ k pěti dopravním nehodám. Naštěstí se při nich ale pouze mačkaly plechy. Škoda, která na vozidlech vznikla, byla předběžně vyčíslena na necelých 80 tisíc korun.

     Policisté se zabývali i několika přestupky majetkového charakteru. Ve tři hodiny ráno vyjížděli do Brandýsa nad Orlicí, kde neznámý vandal poškodil vstupní dveře do bývalé kavárny, před půlnocí šetřili krádež jízdního kola ve Vysokém Mýtě.

     O půl páté ráno bylo nahlášeno vloupání do novinového stánku v České Třebové. Neznámý pachatel tam sebral cigarety a příruční trezor, ve kterém byly tři tisíce korun. Celkově napáchal škodu za bezmála 25 tisíc. Jen o hodinu později se policisté zabývali krádeží propanbutanových lahví z drátěné klece na benzině v Ústí nad Orlicí. O půl deváté ráno vyjížděli policisté do Červené Vody, kde se muž pokusil vzít si život.

     Před polednem ve Vysokém Mýtě hořelo. Z dosud neznámé příčiny začala hořet dřevěná kůlna u jedné z chat v chatové oblasti. Na místo vyjížděli vysokomýtští hasiči. Oheň napáchal škodu za padesát tisíc korun. Navečer okradl ve Vysokém Mýtě neznámý asi čtyřicetiletý muž ženu.


vytisknout  e-mailem