Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Převažovaly dopravní nehody 

Druhé prosincové pondělí tohoto roku zaznamenali policisté na Rychnovsku jeden nově spáchaný trestný čin. Během pondělní čtyřiadvacítky zadokumentovali muži zákona 12 nových přestupků a založili 10 dalších čísel jednacích.

V průběhu pondělí 8. 12. 2008 rychnovští policisté zaevidovali jedno oznámení o nově spáchaném trestném činu.Zpracovali 12 nových přestupků, sedm z nich na úseku dopravy, které muži zákona řešili blokovou pokutou. Policisté během pondělní služby řešili i přestupky proti majetku a proti občanskému soužití.

Na Obvodním oddělení Vamberk zaměstnalo policisty v odpoledních hodinách slovní i fyzické napadení souseda sousedem. Při potyčce došlo i k poškození zaparkovaného auta napadeného muže. Při přestupku proti občanskému soužití vznikla poškozenému muži škoda 1.700 korun.

Méně obvyklou krádeží se ve večerních hodinách zabývali policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou. Devatenáctiletá žena jim přišla nahlásit krádež svého vypraného prádla, které měla pověšené na volně přístupném balkonu v mezipatře jednoho panelového domu na rychnovském sídlišti. Na místní  obvodní oddělení přišla se slovním svědectvím sousedky, která na onom balkoně spatřila neznámého muže s prádlem v náručí, utíkajícím pryč. Druhou krádež rychnovským policistům přišla jen o chvíli později nahlásit  osmnáctiletá dívka, která si peněženku s větší finanční hotovostí a osobními doklady zapomněla na botníku jedné rychnovské společnosti. Po svém návratu na místo, kde věc odložila, ale už peněženku na botníku nenašla.

Policie ČR varuje – aktivita zlodějů, kapsářů a podvodníků v čase předvánočním stoupá. Nenechávejte své osobní věci bez dozoru ani nikde volně uložené. Do peněženky si neukládejte všechny osobní doklady ani větší finanční obnos. Noste s sebou jen tolik peněz, kolik budete skutečně potřebovat.

Rychnovská skupina dopravních nehod vyjížděla během pondělní čtyřiadvacítky ke třem dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba lehce zraněna. Řidič vozidla zn. Citroen Xsara, jedoucí v odpoledních hodinách v obci Častolovice, se s největší pravděpodobností plně nevěnoval  řízení, vyjel s vozidlem vpravo mimo komunikaci a narazil do zadní části zaparkovaného vozu zn. Opel Astra, které bylo nárazem odhozeno na před ním zaparkovaný vůz Škoda Fabia. Při dopravní nehodě utrpěl řidič citroenu lehké zranění, se kterým byl vozidlem RZP odvezen do Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou. Dechová zkouška u řidiče alkohol neprokázala. Celková škoda všech tří pondělních dopravních nehod na rychnovských silnicích byla vyčíslena na 192.000 korun.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za pondělních čtyřiadvacet hodin 18 telefonátů, pět z nich bylo operačními důstojníky využito k další policejní činnosti a zbývajících 13 s prací PČR nesouviselo. 

vytisknout  e-mailem