Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Zloděje vyrušil štěkot psa 


V úterý 7.října se jezdilo na Jičínsku s úsměvem. Od ranních hodin se v Ostroměři konala dopravně preventivní akce pod názvem „Jezdíme s úsměvem“, které se kromě policistů účastnili žáci z místní základní školy a dále děti ze Základní školy Nemyčeves. Nutno podotknout, že někteří z řidičů byli z přítomnosti dětí celkem překvapeni. Většinou se jednalo o ty, kteří nejeli zrovna podle pravidel silničního provozu. Ve dvou případech totiž policisté řidičům naměřili v úseku, kde je povolaná čtyřicetikilometrová rychlost i 45 km/h. Hříšníci se dětem, od kterých obdrželi obrázek se zamračeným autíčkem, omluvili a slíbili, že příště pojedou pomaleji. No a ti ostatní dostali obrázky s usměvavým autíčkem.
V ranních hodinách napadl neznámý útočník v Jičíně před hernou v Hradecké ulici mladého muže, kterému dal pěstí do obličeje. Ten následně upadl na zem. Na místo vyjela záchranná služba, která zraněného muže převezla do místní nemocnice. Po útočníkovi pátrají jičínští policisté.
Hořičtí policisté šetří případ vniknutí několika selat a prasat divočáka na oplocený pozemek v Libonicích. Nevítaná návštěva přišla od sousedů, kteří „divočáky“ chovají. Jedno z prasat nejdříve roztrhlo plot a poté již ostatní měla volný průchod. Zde pak celý pozemek důkladně čuníci rozryli a nakonec po sobě ponechali výkaly. Nájemce pozemku vyčíslil škodu na částku nejméně 10 tisíc korun.
V odpoledních hodinách pak oznámila na policii v Nové Pace mladá žena, že ji a její matku více jak rok někdo tajně pozoruje pod oknem domu, kde bydlí. Chování neznámého muže je obtěžuje a zároveň narušuje jejich normální život, neboť mají z  něho strach.
V Kopidlně se zase pro změnu vloupal neznámý pachatel v jednom z panelových domů do sklepní kóje, kde následně odcizil tři jízdní kola v celkové hodnotě nejméně 30 tisíc korun.
V pozdních nočních hodinách vyjeli policisté do Hořic, kde neznámý útočník udeřil na náměstí do obličeje devětasedmdesátiletého důchodce, který upadl na zem. Přitom mu z náprsní kapsy bundy odcizil koženou peněženku, ve které měl peníze, osobní doklady a další písemnosti. Po neznámém pachateli teď policisté pátrají.
Štěkot psa probudil po dvaadvacáté hodině majitele chalupy v Běcharech. Ani se na něj nezlobil, protože poté co otevřel oči, uviděl v předsíni neznámého muže. Rychle vstal z postele a vetřelce chytil. Ten se mu snažil vysvětlit, že shání nějakého muže a tak ho nakonec pustil. Po jeho odchodu zjistil, že udělal chybu. Nevítaný host mu totiž z peněženky stačil odcizit tři sta korun.


vytisknout  e-mailem