Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Poměrně klidná služba 

Poslední říjnový čtvrtek tohoto roku zaznamenali policisté na Rychnovsku 2 nově spáchané trestné  činy, 5 přestupků a založili 25 nových čísel jednacích.

V průběhu čtvrtka 30. 10. 2008 přijali rychnovští policisté 2 oznámení o nově spáchaných trestných činech, která zadokumentovali a provedli prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení u případu majetkové trestné činnosti. Jednalo se o krádež několika desítek hliníkových plechů ze střechy haly místní firmy ve Voděradech. Neznámý pachatel, který kradl v noci ze středy na čtvrtek, majiteli způsobil škodu 100.000 korun.

Během čtvrtka rychnovští policisté zpracovali také 5 nových přestupků proti majetku, občanskému soužití a na úseku dopravy. Přestupky v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově či domluvou na místě.

Policisté Obvodního oddělení Opočno šetřili krádež pánského kola, které si jeho majitel odložil do stojanu před jedním z místních obchodů. Chvíle nepozornosti využil zloděj a stojící neuzamčené kolo za 4.000 korun ukradl. Zloděj si svůj lup vyhlédl i v Borohrádku. Z areálu místní čerpací stanice ukradl pachatel zřejmě toužící po vědomostech plechovou bednu s tiskovinami a DVD za téměř 4.000 korun. Ztrátu mobilního telefonu zaznamenali policisté Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou – mladík, který si přístroj zapomněl na lavičce u místního fotbalového hřiště, už svůj telefon po návratu na místo nenašel.

Skupina dopravních nehod vyjížděla během čtvrteční čtyřiadvacítky ke dvěma dopravním nehodám, při kterých naštěstí k žádnému zranění účastníků nedošlo. Celková bilance obou dopravních nehod na rychnovských silnicích je 70.000 korun.

Na  tísňovou  linku 158 přijali operační důstojníci za čtvrtečních čtyřiadvacet hodin 22 telefonátů, 9 z nich bylo využito a zbývajících 13 nesouviselo s prací PČR.  



vytisknout  e-mailem