Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Klidná středa třináctého  

Středeční služba policistů na Rychnovsku patřila mezi ty klidnější. Policisté při ní zpracovali 34 čísel jednacích, 3 přestupky a 5 trestných činů.

V průběhu dne 14.8.2008 policisté na okrese Rychnov nad Kněžnou přijali 5 oznámení o nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení u případů majetkové trestné činnosti a trestné činnosti na mládeži.

Rychnovští policisté ve středu také zpracovali 3 přestupky na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití.

Policisté z Obvodního oddělení v Rokytnici v Orlických horách řešili v odpoledních hodinách v obci Říčky škodní událost, při které došlo ke střetu dvou vozidel. Ke zranění osob nedošlo. Rušno měli sloužící policisté ještě krátce po půlnoci. Přesně v 00:44 vyjížděli spolu s hasiči SDH Rokytnice v Orlických horách k nahlášenému požáru v neobydleném domě objektu bývalých kasáren. Na místě zjistili, že došlo k zahoření odpadků - ke škodě na majetku ani ke zranění osob naštěstí nedošlo.

Do jedné z místních prodejen byla povolaná krátce po deváté hodině večerní hlídka z Obvodního oddělení v Kostelci nad Orlicí. Dva podnapilí cizinci se tam dožadovali o bezplatný výdej alkoholických nápojů. Situaci muži zákona na místě vyřešili domluvou.

Skupina dopravních nehod vyjížděla ke 3 dopravním nehodám, při kterých naštěstí nedošlo ke zranění nikoho z účastníků. Škoda na vozidlech dosáhla částky 102.000 korun. U žádného z řidičů nebyl zjištěn alkohol. 

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali za středečních čtyřiadvacet hodin 27 telefonátů, 10 z nich bylo využito a zbývajících 17 nesouviselo s prací PČR.  

vytisknout  e-mailem