Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Středa s linkou 158 

Včera 8. října 2008 se na linku 158 dovolalo celkem 72 spoluobčanů a z toho bylo 30 oznámení využitelných pro policejní práci.
Pardubičtí policisté zadokumentovali 11 nových trestných činů a 79 přestupků. Převážná většina zjištěných přestupků se jednala dopravy a muži zákona je řešili blokovými pokutami. Dopravní policisté dále řešili 27 řidičů, kteří překročili nejvyšší povolenou rychlost, jeden neukázněný řidič za jízdy telefonoval a jedno vozidlo bylo ve špatném technickém stavu.

Kolem půlnoci eskortovali policisté ze železniční policie 32letého muže do věznice v Hradci Králové. Muže předtím kontrolovali v hale vlakového nádraží v Pardubicích a při ověřování jeho totožnosti zjistili, že na něho vydal soud příkaz k dodání do výkonu trestu. Muž měl v záznamech také zákaz pobytu v Pardubicích.

Policisté z hlídkové služby řešili v noci na čtvrtek problémy s hostem v jedné pardubické herně. Muž podle obsluhy, která zavolala na linku 158, chtěl močit přímo v baru. Protože orientační dechová zkouška potvrdila, že muž byl pod vlivem alkoholu, převezli ho na protialkoholní záchytnou stanici.

Pozorný občan zavolal na linku 158, že v Poděbradské ulici je již dva dny otevřená garáž a v zámku jsou klíče. Policisté z Obvodního oddělení Pardubice II provedli prvotní šetření a garáž uzamkli. Protože se jim do současné doby nepodařilo zkontaktovat majitele garáže, zanechali na vratech výzvu. Majitel si po prokázání vlastnictví garáže může klíče vyzvednout na příslušném obvodním oddělení v Polabinách.

Anonymní oznamovatel zavolal kolem 13:30 na tísňovou linku policie, že na přeloučském parkovišti u jedné prodejny chodí kolem vozidel dva muži. Podle oznamovatele byli muži v podnapilém stavu a zřejmě chtěli s některým ze zaparkovaných automobilů odjet. Policisté z příslušného obvodního oddělení vyrazili ihned na místo. Žádné osoby, které by byly opilé nebo se dopouštěly protiprávního jednání, však nenalezli.

Podezřelé chování potápěčů v okolí opatovického písníku ohlásil muž ve středu po osmé hodině večer. Podle oznamovatele měli potápěči objíždět písník a lovit harpunami. Při příjezdu policistů z Obvodního oddělení Lázně Bohdaneč se zde ale nikdo nenacházel. V okolí písníku bylo vše v pořádku.

Jeden muž z Dašic si po 21:00 přes linku 158 stěžoval na své sousedy. Ti mu měli vypínat elektrický proud. Toto se však při příjezdu policistů z Obvodního oddělení Pardubice III nepotvrdilo.

V ubytovně na Hůrkách mělo dojít po desáté hodině večer k fyzickému napadení. Na místo přijeli policisté i sanita. Muži zákona však na místě zjistili, že nikdo zraněn nebyl. Na jednom pokoji se pravděpodobně hádali opilí spolubydlící ohledně televize.

vytisknout  e-mailem