Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

12 nových trestných činů 

V průběhu úterního dne 30.12.2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 12 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného užívání cizí věci, poškozování cizí věci a v jednom případě policisté zadokumentovali případ náhlého úmrtí.

Trutnovští policisté šetří případ vloupání do truhlárny v obci Jívka, ke kterému mělo dojít v poslední prosincové dekádě. Dosud neznámý pachatel násilím vnikl do budovy, ze které si odnesl elektrické nářadí. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku 9 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

 Policejní hlídky vyzvaly v průběhu úterních čtyřiadvaceti hodin k provedení dechové zkoušky na zjištění alkoholu 64 řidičů motorových vozidel. Kontrolami policisté nezjistili žádného hříšníka, který by usedl za volant po požití alkoholického nápoje.

Dále muži zákona zpracovali v úterý 30.12.2008 pětadvacet přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově či domluvou na místě,  neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve výši necelých 20 tisíc korun.

Na klid a veřejný pořádek se zaměřením na bezpečnost našich spoluobčanů v centrech našich měst a obcí dohlíželo v úterý 14 dvoučlenných pěších policejních hlídek. Mnoho policejních hlídek řešilo včerejšího dne vážnou dopravní situaci, která nastala na všech příjezdových cestách do horských středisek. Jednalo se o příjezdové komunikace do Pece pod Sněžkou, Janských Lázní, Špindlerova Mlýna a jiných středisek. Vyzýváme lyžaře, aby si nechávali svá vozidla raději doma nebo na odstavných plochách v Trutnově a využívali služeb SKIBUSU. 

 Skupina dopravních nehod Dopravního inspektorátu Policie České republiky Trutnov zpracovala v úterý 8 dopravní nehody, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění. Většina dopravních nehod byla způsobena nepozorností řidičů a nepřizpůsobení jízdy stavu vozovky v horských střediscích. Proto žádáme všechny řidiče, kteří míří do našich nejvyšších hor, aby dodržovali pravidla silničního provozu a jezdili s co nejvyšší opatrností. V jednom případě sehrál při nehodě svou roli alkohol.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 65 telefonátů, 31 z nich bylo využito a zbývajících 34 nesouviselo s prací PČR.

vytisknout  e-mailem