Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

svitavští zadrželi celostátně hledanou osobu 

V průběhu úterního dne, 21. října 2008,  se policisté ve svitavském regionu zabývali oznámením o 8 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala majetkové trestné činnosti, mezi kterou patřila hlavně krádež. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu podvod a zpronevěra. Dále se policisté zabývali vloupáním do rodinného domu, krádeží haki lešení a řízením motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

Krom trestných činů policisté v regionu zpracovali 28 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově či domluvou na místě. Neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve výši 17 tisíc korun.

Skupina dopravních nehod řešila v průběhu dne 1 kuriózní dopravní nehodu, ke které došlo krátce po třetí hodině odpoledne u jedné z čerpacích stanic ve Svitavách. Osmačtyřicetiletý řidič po natankování pohonných hmot do svého vozidla zapomněl vrátit tankovací pistoli do stojanu a poté se s vozidlem rozjel. Tím poškodil výdejní stojan pohonných hmot, jehož škoda je zástupci čerpací stanice vyčíslena na 45 tisíc korun. Policisté řidiči provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní.

Svitavským policistům se podařilo za jediný den od vyhlášení celostátního pátrání kriminalisty z Olomouce vypátrat celostátně hledaného 29letého  muže. Ten se nevrátil z povolené vycházky zpět do psychiatrické léčebny. Muž byl policisty vypátrán 21. října a po deváté hodině večer v doprovodu eskortní skupiny předán zpět do léčebny. Kolegové z Olomouce byli s touto skutečností seznámeni  a celostátní pátrání tak mohlo být z jejich strany odvoláno.

Operační důstojník během své 24 hodinové služby na tísňovou linku 158 přijal třicet telefonátů. Osmnáct jich bylo plně využito. Zbylé hovory nesouvisely s prací PČR.

vytisknout  e-mailem