Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Úterní služba byla relativně poklidná  

V  průběhu úterního dne, 4. listopadu 2008,  se policisté ve svitavském  regionu  zabývali oznámením o 3 nově spáchaných trestných  činech, které zadokumentovali a  k těmto provedli prvotní šetření.  Oznámení se týkala jednak majetkové trestné činnosti. Policistům se podařilo objasnit případ vloupání do chaty v Poličce, oznámený během uplynulého víkendu.  Kromě toho policisté prověřují případ neplacení výživného, pátrají po vandalovi, který svými kresbami zničil novou autobusovou zastávku. Dále policisté z Litomyšle vypátrali osobu z celostátního pátrání a asistovali při dopravní nehodě.

Kromě trestných  činů policisté v regionu zpracovali 6 přestupků a 42 čísel jednacích. Převážná část přestupků se týkala oblasti dopravy.

Skupina dopravních nehod  řešila v průběhu dne jednu dopravní nehodu, ke  které  došlo u obce Hartinkov, při které nebyla žádná z osob zraněna. Pouze hmotné škody dosahují hranice 50 tisíc korun. Provedené dechové zkoušky u řidičů byly negativní.

Policisté z Obvodního oddělení v Litomyšli vyjížděli kolem páté hodiny odpoledne k nehodě, mezi Čistou a Brlenkou. Řidiči octávie do jízdní dráhy náhle vběhla srna a střetu se zvířetem řidič již nedokázal zabránit. Škoda na vozidle byla vyčíslena na  30 tisíc korun. I u této nehody byla policisty provedena dechová zkouška, která měla negativní výsledek.

Operační důstojník během své 24  hodinové služby na tísňovou linku 158 přijal  třicet telefonátů.  Osmnáct jich bylo plně využito. Zbylé hovory nesouvisely s  prací  PČR. 

vytisknout  e-mailem