Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Loupež si šestnáctiletá dívka vymyslela 

      Během včerejšího dne zaznamenal operační důstojník 50 telefonátů na linku tísňového volání 158. Vesměs se jednalo o drobnosti, deset občanů ale touto cestou řešilo konkrétní problém. Linku tísňového volání často využívají i občané, kteří jsou účastníky nebo svědky dopravních nehod. Těch bylo včera na našem okrese nahlášeno osm. Nebyl při nich nikdo zraněn, škoda na vozidlech byla vyčíslena na bezmála 300 tisíc korun. Krátce před jedenáctou hodinou havaroval u Dolní Dobrouče 40letý podnapilý řidič osobního vozidla značky Ford Focus. Nezodpovědnému řidiči, který nadýchal více než dvě promile, sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

     Hned hodinu po půlnoci vyjížděli policisté do Letohradu, kde neznámý vandal poškodil 20 pneumatik u služebních vozidel jedné z místních firem. Před šestou hodinou se pak zabývali vloupáním do restaurace v Lanškrouně. Záhy poté vyjížděli do Žamberka, kde neznámý pachatel využil spánku jednoho z hostů místní herny a sebral mu z pouzdra na opasku kalhot mobilní telefon.

     Odpoledne bylo oznámeno vloupání do dvou rodinných domků v Červené Vodě, jen o hodinu později krádež peněženky v Jablonném nad Orlicí.

     V úterý jsme vás informovali o loupežném přepadení šestnáctileté dívky na vlakové zastávce v Dolní Dobrouči. Během šetření vyšlo najevo, že si to dívka vymyslela. A důvod? Chtěla si nechat peníze, které od své matky dostala na výlet do Prahy. Nutno poznamenat, že svojí lehkovážností zaměstnala nemalý počet policistů.


vytisknout  e-mailem