Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Čtvrtek 4. září 2008 s pardubickou policií 

   Včerejší den, čtvrtek 4. září 2008, byl pro pardubickou policii relativně klidnější než dny jiné. Na lince 158 jsme přijali pouze 18 dále využitelných telefonátů. Zaevidovali jsme 28 přestupkových jednání, z nichž bylo 19 na úseku dopravy. Devět přestupků spáchali prozatím neznámí pachatelé a nejčastějším skutkem bylo odcizení jízdního kola - celkem 5 událostí.
   Dopravní policisté šetřili 9 dopravních nehod, při nichž byla jedna osoba zraněna lehce a v jednom případě šlo o srážku se zvěří. Celková výše škod dosáhla částky 432.000 korun.
   Ráno o půl třetí vyjížděli dopravní policisté také k dopravní nehodě u sjezdu z dálnice D11, kdy vozidlo Jeep vylétlo ze silnice a došlo k jeho požáru. Oba cestující naštěstí vyvázli z kolize bez zranění.
   Oči pro pláč zřejmě zbyly majitelce domu v Lánech na Důlku. Do jejího odemčeného domu vnikl neznámý zloděj, který z kuchyně odcizil volně odloženou dámskou kabelku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou.
   Další platební kartu z kabelky odcizil neznámý pachatel třiapadesátileté ženě při nakupování v jednom obchodě v Holicích.
   Ani včera se však den neobešel bez „opilců“ za volantem. Krátce před půl desátou večerní kontrolovala hlídka policistů oddělení hlídkové služby osmapadesátiletého cizího státního příslušníka, jako řidiče vozidla Daewo v obci Ostřešany. Muž při orientační dechové zkoušce nadýchal 1,55 g/kg alkoholu v dechu. 

vytisknout  e-mailem