Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Čtvrtek bez nehod 

     V průběhu čtvrtka  14. srpna 2008 policisté ve svitavském regionu přijali oznámení o 7 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a  provádějí k nim prvotní šetření. Úkony trestního řízení byly zahájeny u trestných činů krádeží vloupání do firmy v Kamenci, autodílny ve Svitavách, šatních skříněk ve Vlkově a stavební buňky v Opatovci. Ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu neoprávněné držení platební karty. Při výkonu své služby policisté dále zpracovali 29 čísel jednacích a zaevidovali 7 nově oznámených přestupků.  Jeden se týkal občanského soužití, dva majetku a čtyři dopravy.

     Při své hlídkové činnosti svitavští policisté narazili na celostátně hledaného 41letého muže z Přerova, na kterého vydal Okresní soud v Přerově příkaz k dodání do výkonu trestu. Po provedení nezbytných úkonů byl muž v doprovodu eskortní skupiny odvezen do věznice v Olomouci, kde si jej hodinu před půlnocí převzali pracovníci vězeňské služby.

     Ve čtvrtek nemuseli policisté ze skupiny dopravních nehod vyjíždět k žádné dopravní nehodě a tak se mohli plně věnovat zpracovávání spisových materiálů, vyslýchat svědky a účastníky nehod, které se staly v uplynulých dnech.

                   Na tísňovou linku 158 přijal operační důstojník během své čtvrteční  čtyřiadvacetihodinové služby 39 hovorů, které ve  21  případech policisté dále využili.

vytisknout  e-mailem