Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Pondělí 10. listopadu 2008 s pardubickou policií  


V průběhu pondělního  dne policisté přijali osm oznámení o podezření z trestných  činů a zaevidovali 28 přestupků. Operačním důstojníkům  telefonovalo na linku  158 celkem 81 občanů, ale pouze 31 telefonátů bylo využitelných pro další  policejní práci.

Řidič osobního automobilu jedoucí po silnici I/37  si okolo  9. hodiny povšiml, že z nákladního vozidla, které míjel,  vypadl  modrý vak. Policisté daný úsek projeli služebním vozidlem  v obou směrech, ale  nenalezli žádný předmět, který by někdo  ztratil, a který by ohrožoval bezpečnost  silničního provozu.

U mladé dívky, která se vracela pěšky ze  školy,  zastavilo v Rybitví osobní vozidlo nezjištěné  značky,  světle-modré barvy. Řidič pod záminkou pomoci při hledání cesty dívenku  oslovil. Když se však mladá dáma přiblížila k vozidlu, všimla si,  že muž  masturbuje. Od  vozidla utekla a potom  v doprovodu rodičů celou věc  oznámila  na Obvodní oddělení PČR Lázně Bohdaneč. Apelujeme proto  na  rodiče, aby své děti opětovně poučili o nebezpečnosti setkání s neznámými  lidmi.

Na Pardubicku řešili  dopravní policisté celkem 9 nehod, při  kterých byly dvě osoby lehce zraněny. Souhrn hmotných škod přesáhl  160.000 korun. 
 
Klidnou ranní cestu do zaměstnání  překazilo řidiči  divoké prase. V lesním úseku mezi  obcemi Břehy a Živanice na Pardubicku  vběhlo do jízdní dráhy  osobnímu automobilu Škoda Octavia. Způsobená škoda  na  vozidle činí 50.000 korun. Sražené prase si převzal zástupce  příslušného  mysliveckého sdružení. Řidič naštěstí  srážku přežil bez jakékoliv újmy na  zdraví.

Na linku 158 nám všímaví občané nahlásili nefunkční semafory  na křižovatce ulic Hradecká a Bělehradská v pardubických  Polabinách. Skupina  silničního dohledu jela na místo pravdivost  hlášení ověřit (neboť podobné  vtípky nejsou výjimečné),  a poté operační důstojník poruchu nahlásil na  Služby  města Pardubic, které se postaraly o  nápravu. V souvislosti  se závadou  na signalizaci naštěstí k žádné komplikaci  v dopravě nedošlo.

I  přes neustále se snižující  teploty počasí se naprosto vůbec neochlazuje  zájem nenechavců  o jízdní kola. K prvnímu případu došlo na ulici Karla IV.  v Pardubicích, kde si  neznámý pachatel vyhlédl dámské  jízdní kolo značky  Favorit. I přesto, že si majitelka  kolo zabezpečila lankovým zámkem,   prozatím nezjištěnému  lapkovi to v krádeži nezabránilo. K obdobnému případu  došlo také v Holicích. Neznámému pachateli se zřejmě zalíbilo pánské horské  jízdní kolo značky Dynamic. Na odcizení  uzamčeného jízdního kola mu stačilo  pouhých deset minut  a majiteli, kromě očí pro pláč vznikla také hmotná škoda  téměř 5.000 korun.

vytisknout  e-mailem