Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Cyklistku honili dva psi 

 
V úterý 9.září měli policisté na Jičínsku plné ruce práce.
V ranních hodinách vyjeli do Podhorního Újezdu, kde se neznámý zloděj vloupal do osobního vozidla Fiat Bravo, ze kterého následně odcizil fotoaparát, pánskou tašku, platební kartu a peněženku s finanční hotovostí. Majitel vyčíslil škodu na 19 tisíc korun.
Před desátou hodinou dopolední si stěžovala na linku 158 žena z Vysokého Veselí, že ji po obci honili dva psi, malý a velký. Naštěstí jela na kole, a tak jim stačila ujet. I tak se za ní hnali nejméně dva kilometry. Hlídka, která na místo vyjela zjistila majitele psů, kterému řádně domluvila. Ten pak přislíbil nápravu.
V odpoledních hodinách vyšetřovali muži zákona v obci Střevač krádež peněz, které se dopustil dosud neznámý muž. Ten se nejdříve vloudil pod záminkou koupě obědů pro svoji matku do domu sedmaosmdesátiletého důchodce. Chvíli s ním diskutoval a poté chtěl rozměnit dvoutisícovou bankovku. Starý pán mu chtěl vyhovět, a tak vyndal peněženku, ve které měl celý důchod. Než se však nadál, byl muž i s jeho peněženkou a 8 tisíci korunami pryč.
Dále vyjeli do Vysokého Veselí, kde měla místní ženu fyzicky napadnout dvacetiletá slečna snědé pleti. Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
Další facky létaly v Hořicích, kde v místní herně bezdůvodně udeřil jednadvacetiletý mladík o několik let starší ženu. Na místo vyjeli policisté, kteří mladíka vyzvali k provedení dechové zkoušky. Ta u něj prokázala více jak 1.4 promile alkoholu. Vzhledem k jeho podnapilosti nakonec skončil v protialkoholní záchytné stanici.
Večer ještě tankoval starší muž u benzínové čerpací stanice v Jičíně pohonné hmoty do svého vozidla, kdy poté bez zaplacení odjel. V žádném případě to však neudělal úmyslně. Pouze zapomněl, a tak se po chvíli vrátil a účet uhradil.
Po dvaadvacáté hodině si stěžovali na linku 158 občané z Nové Paky, že z objektu jedné z heren vychází nadměrný hluk a hlasitá hudba. Hlídka na místě však žádné rušení nočního klidu nezaznamenala.

vytisknout  e-mailem