Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Čtvrtek s policisty na Pardubicku 

Na pardubických silnicích šetřili ve čtvrtek policisté celkem 8 dopravních nehod. Při nich se pouze jeden účastník lehce zranil. Policisté tentokrát orientačními dechovými zkouškami nezjistili, žádné zavinění dopravní nehody pod vlivem alkoholu. Součet hmotných škod se vyšplhal téměř na 600.000 korun.

Na linku 158 se během 9. října 2008 dovolalo 73 občanů a z těchto telefonátů bylo pouze 25 oznámení důležitých pro policejní práci.

Do evidence přibylo za včerejší den 14 nových trestných činů a 17 přestupků. K tomu dopravní policisté řešili na silnicích 17 přestupků.

Operační důstojník vyslal v 7:00 policisty z Hlídkové služby do ulice Bratranců Veverkových. Před jednou restaurací měl na zemi ležet muž, kterého nemohla oznamovatelka vzbudit. Muž se nakonec probral. Policistům sdělil, že je v pořádku a nic se mu nestalo.

Kolem půl deváté ráno volal na linku 158 muž, že v obci Valy blokuje nějaké vozidlo dopravu. Řidič měl s nákladním vozidlem vjet na zúžený most kam se nevešel. Než však na místo stačili vyrazit policisté, volal oznamovatel po krátké chvíli znovu. Nákladní vozidlo vycouvalo a řidič zřejmě odjel hledat přes řeku Labe jinou cestu.

Pětašedesátiletá žena zavolala na linku 158 odpoledne kolem třetí hodiny. Její vozidlo Peugeot 106, které měla zaparkované u přeloučského vlakového nádraží, totiž někdo pomaloval. Přivolaní policisté následně zjistili, že neznámý pachatel během čtvrtka takovým způsobem hned tři vozidla, parkující na stejném místě.

Po ulici Na Drážce se včera kolem 19:00 procházel 50letý muž. Na tom by nebylo nic divného, kdyby nebyl oblečen jen v noční košili. Muž se na výzvu policistů podrobil orientační dechové zkoušce. Výsledek byl 2 promile alkoholu, a proto ho hlídka převezla na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Neznámý pachatel zapálil v minulých dnech v zahrádkářské kolonii Na Hůrkách před chatkou 45letého muže dřevěnou přepravku a igelitový pytel. Oheň se naštěstí nerozšířil. Policisté šetří událost jako přestupek proti občanskému soužití.

Kolem 22:00 prováděli policisté z Oddělení doprovodů vlaků kontrolu osob v rychlíku Praha - Humenné. Při ověřování totožnosti 37letého cizince policisté zjistili, že se jedná o osobu v celostátním pátrání. Muže proto zatkli a eskortovali do policejní cely.

vytisknout  e-mailem