Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Úterý bez dopravní nehody 

Úterní služba policistů na Rychnovsku patřila mezi ty výjimečně klidné. Muži zákona při ní zpracovali 24 čísel jednacích, 8 přestupků a 3 trestné činy.


V průběhu dne 19.8.2008 policisté na okrese Rychnov nad Kněžnou přijali 3 oznámení o nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k nim provedli prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení u případů majetkové trestné činnosti a trestné činnosti na mládeži.

Rychnovští policisté prošetřovali případ dalšího otce neplatiče, dlužícího za víc než půl rok přes 13.000 korun. Policisty z Obvodního oddělení v Týništi nad Orlicí mimo jiné zaměstnala krádež ocelových podkladnic pod koleje, které se v Borohrádku dopustil neznámý pachatel a majiteli tak způsobil škodu přes 50.000 korun. „Zajímavý“ případ zpronevěry šetřili policisté z Obvodního oddělení v Kostelci nad Orlicí, kdy si mladík zapůjčil vibrační desku v hodnotě 120.000 korun, aby ji za dva dny odvezl do zástavy za „pouhých“ 10.000 korun.


Rychnovští policisté v úterý také zpracovali 7 přestupků na úseku dopravy a proti majetku. Pět přestupků na úseků dopravy řešili převážně blokovou pokutou nebo domluvou na místě. Přestupek proti majetku zaznamenali policisté na Obvodním oddělení v Dobrušce, kam jim přišel muž z obce Dobré oznámit poškození zahradních solárních svítilen neznámými pachateli, kterými měli být podle jeho svědectví neznámí výrostci pod vlivem alkoholu. Ti mu způsobili škodu 1.000 korun. Krátce před druhou hodinou odpolední vyjížděli policisté ze zdejšího oddělení také do obce Bačetín – Sudín k požáru, nahlášenému na tísňovou linku. Žena oznamovala požár lesního a polního porostu a trávy v lese. Policisté na místě zjistili, že v uvedené lokalitě pálí lesní dělníci větve. Událost převzal k šetření vyšetřovatel HZS v Rychnově nad Kněžnou.

Skupina dopravních nehod nevyjížděla během úterní služby k žádné dopravní nehodě.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali za úterních čtyřiadvacet hodin 26 telefonátů, 9 z nich bylo využito a zbývajících 17 nesouviselo s prací PČR.  

vytisknout  e-mailem