Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

v regionu řešili pouze 2 dopravní nehody 

     Během  úterý 25.  listopadu 2008  policisté ve  svitavském  regionu   zpracovali   50  nových spisů.  Část    patřila    obyčejným  číslům  jednacím   (36). Tři spisy  se   týkaly nových trestných  činů  a  9  nových   přestupků. 
  
    Páchaná   trestná činnost  byla z části   majetkového  charakteru. Krom vloupání do zaparkovaného vozidla VW Polo v Moravské Třebové, policisté obvinili z krádeže alkoholu v prodejně potravin 47letého muže ze Svitavska. Svitavští policisté vypátrali celostátně hledanou osobu a ve třináct hodin vyjížděli do obce Radiměř k velmi závažnému případu, při kterém zemřel člověk.

       Krom trestné činnosti se policisté v regionu zabývali doručováním  zásilek, pátrali po celostátně hledaných  osobách a odcizených věcech.
       Svitavští policisté při své službě vypátrali kolem 4 hodiny  ráno  celostátně hledanou osobu. Jednalo se o 17letého hocha,  který o víkendu odešel z  výchovného ústavu na Tachovsku.  Mladíka tedy zajistili a předali do rukou  výchovných pracovníků  ústavu.      

       Dopravní policisté během dne vyřešili dvě dopravní nehody.  K té první došlo ráno, kolem osmé hodiny v obci Široký Důl. Pravděpodobnou příčinou nehody byla rychlost jízdy a následný smyk na zledovatělém povrchu. Škody jsou odhadnuty na 14 tisíc korun. Naštěstí nedošlo k žádným újmám na zdraví.

Druhá havárie, ke které policisté vyjížděli, se stala kolem šesté hodiny večer na silnici II. třídy/360 u obce Litomyšl. Řidič opět nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, po projetí levotočivé zatáčky dostal s vozidlem Škoda Octavia smyk a havaroval mimo komunikaci, kde se vozidlo převrátilo na střechu. I tentokrát se nehoda obešla bez zranění řidiče. Hmotná škoda je odhadnuta na 46 tisíc korun.

Přestupková jednání, kterými se v úterý policisté zabývali, se v převážné míře týkala majetku, občanského soužití a v menší míře i přestupků v dopravě.

    Jeden přestupek za všechny, se odehrál v jednom z obchodních domů ve Svitavách. Před šestou hodinou večer pracovník ostrahy zaregistroval pohyb podezřelého muže, který si vybrané zboží na místo do nákupního košíku, schovával do kapes. Takto si nabral zboží za téměř 750 korun a snažil se bez placení projít pokladnami. Ovšem pracovník ostrahy včas zasáhl. Muž vrátil zboží zpět do prodejny a byl předán do rukou mužů zákona. Jelikož 40letý muž z Jevíčska jevil známky značné opilosti, byl převezen do protialkoholní záchytné stanice v Pardubicích.
    
    Na  linku  tísňového volání  přijali  operační   důstojníci   během  svých  24  hodinových   služeb  27 hovorů. Většina    byla   policisty dále  využita.

nprap. Anna Štegnerová
tisková mluvčí PČR OŘ Svitavy

vytisknout  e-mailem