Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Útočník dostal lopatou  

 
V pondělí 4. srpna přijali policisté několik desítek hovorů na lince 158, prováděli šetření k trestným činům a přestupkům a v nepolední řadě je zaměstnaly i partnerské neshody.

V ranních hodinách se policisté nejdříve zaměřili na řidiče, kteří stále nerespektují pravidla silničního provozu. Nejenže neznají významy dopravních značek a nevědí jaké doklady mají mít při jízdě s sebou, ale navíc za jízdy telefonují s přístrojem v ruce a k čemu slouží bezpečnostní pásy, tak na to ještě někteří nepřišli. Jako například řidič osobního vozidla Opel Kadett, kterého hlídka kontrolovala v Jičíně. V další jízdě pak pokračoval s pokutou na místě nezaplacenou ve výši 500 korun.
V dopoledních hodinách prováděli muž zákona šetření v obci Blata, kde dosud neznámý zloděj odcizil na venkovní zahrádce místní  restaurace mobilní telefon v hodnotě 4 tisíc korun. Ten měla jeho majitelka uložený v kabelce, zavěšené na opěradle židle. Další mobilní telefon odcizil neznámý pachatel z neuzamčeného vozidla Škoda Felicia combi zaparkované v kempu Bítov. V tomto případě byla škoda vyčíslena na téměř 5 tisíc korun.
V odpoledních hodinách zaměstnal policisty v Jičíně opilý host, který nechtěl opustit restauraci v Revoluční ulici. Obsluhující personál ho totiž nechtěl z důvodu jeho opilosti více obsloužit, což se mu pochopitelně nelíbilo, a tak načal všem sprostě nadávat. Nakonec ho musela vykázat až přivolaná policejní hlídka.
Odpoledne došlo i na partnerské neshody. V malé obci na Jičínsku měl fyzicky napadnout druh svoji družku. Policisté na místě však zjistili, že k žádnému fyzickému útoku nedošlo, ale pouze ke slovní přestřelce, neboť oba byli pod vlivem alkoholu. Nakonec se oba dohodli a další přítomnost policistů odmítli.
Zkažené odpoledne měla jedna ze zákaznic obchodního domu v Hořicích. Během nakupování si totiž odložila svoji nákupní tašku i s peněženkou u chladícího pultu, kde si poté vybírala zboží. Když si po několika málo minutách uvědomila, že nemá svoji tašku, vrátila se pro ní. Na místě ji sice našla, ale bez peněženky, ve které měl téměř 5 tisíc korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
Další zloděj úřadoval v Nové Pace, kde odcizil z košíku jízdního kola, odstaveného u prodejny, ledvinku se svazkem klíčů a dvěma mobilními telefony.
V podvečerních hodinách došlo k zahoření strniště u Újezdu pod Troskami a ke krádeži holícího strojku v Lázních Bělohradě. Místní bezdomovec ho totiž půjčil v parku jinému bezdomovci, aby se upravil. Ten se sice oholil, ale strojek mu už nevrátil.
Manželské neshody málem vyvrcholily tragédií v jedné z obcí na Jičínsku. Ve večerních hodinách se zde totiž vyzbrojil podnapilý muž dvěma noži a vydal se pro svoji manželku do místní restaurace. Vyzval ji, aby šla okamžitě domů, na což ona nereagovala. To ho natolik rozčílilo, že se na ni vrhl, chytil ji za vlasy a jeden z nožů jí přiložil ke krku. Přitom ji sprostě nadával. V tu chvíli přiběhli ženě na pomoc ostatní hosté. I ty však útočník ohrožoval přinesenými noži. Celý incident nakonec skončil tím, že ho jeden z hostů udeřil lopatou, a tak  raději  z místa utekl. Případ šetří policisté jako trestný čin násilí proti skupině obyvatelů a proti jednotlivci.
Další partnerské neshody řešili policisté v Hořicích, kde pro změnu napadl druh na chodbě domu svoji družku, kterou udeřil pěstí do obličeje. V tomto případě je věc šetřena jako přestupek proti občanskému soužití.
Před půlnocí si ještě hlasitě vyhrávali v jedné z jičínských heren. Hlídka na místě věc vyřídila domluvou, kdy obsluhující personál zavřel okna a hudbu ztišil, aby mohli v okolí lidé spát.


vytisknout  e-mailem