Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Policisty zaměstnali zlodějky a opilci 

Ve čtvrtek 18. prosince přijali policisté na lince 158 několik desítek oznámení a prováděli šetření k trestným činům a přestupkům.

Volné pobíhání po Hubojedech se nevyplatilo loveckému psu Gordonsetru, který mimo jiné vnikl i na neoplocený pozemek, kde údajně honil slepice. Vzhledem k tomu, že se dlouho nevracel domů, vydal se ho jeho pán hledat. Našel ho až v úvoze, kde byl na pokraji svých sil. Veterinář, který následně psa vyšetřil, zjistil, že byl postřelen do oblasti hrudního koše. Případ šetří sobotečtí policisté.
V odpoledních hodinách se roztrhl pytel se zlodějkami v obchodních domech. Nejdříve hlídka vyjela v Jičíně do jednoho z obchodních domů na autobusovém nádraží, kde pracovníci místní ostrahy odhalili devětadvacetiletou ženu při krádeži zboží v hodnotě 514 korun. Další straka úřadovala v obchodním domě v Hořicích. V tomto případě se jednalo šestadvacetiletou mladou dámu, která se pro změnu snažila odcizit zboží v hodnotě 69 korun. V obou případech si ženy udělaly pěknou ostudu a navíc dostaly v blokovém řízení pokutu, každá ve výši 1 tisíc korun.
Na večer oznámilo na linku 158 několik řidičů, že na silnici u Úlibic leží dopravní značka. Je až neuvěřitelné, že ani jeden z nich nezastavil a překážku ze silnice neodstranil. To udělali až pracovníci správy a údržby silnic.
Kolem dvaadvacáté hodiny vyjeli policisté do malé obce na Jičínsku, kde třiadevadesátiletý senior pobíhal polonahý a bos po zahradě a přitom křičel o pomoc. Hlídka na místě zjistila, že muž si nejdříve rozbil okna u domu a poté pobíhal ven. Policistům pak tvrdil, že to nebyl on, ale asi někdo jiný. Vzhledem k tomu, že takovéto problémy neměl poprvé, pouze ho muži zákona uklidnili.
V pozdních večerních hodinách oznámila na linku 158 žena z Jičína, že byla fyzicky napadena svým přítelem. Hlídka, která na místo vyjela, zjistila, že se jedná o jejich stálou „klientku“, která má neustále problémy se svým druhem. Chvíli totiž chce, aby s ní bydlel a chvíli zase ne. V tomto případě oběma muži zákona řádně domluvili, kdy oba shodně slíbili, že si své problémy vyřeší sami a již více nebudou blokovat linku 158.
Po půlnoci se „vyloupli“ opilci . První z nich volal z Nové Paky s tím, že se schovává v lese a že krvácí. Hlídka, která na místo vyjela, ho pak našla na vlakové zastávce. Nakonec uvedl, že si zranění způsobil sám, když upadl na neznámém místě. Druhý opilec se pro změnu povaloval kolem páté hodiny ranní na chodníku v Kopidlně. V tomto případě ho policisté postavili na nohy a nasměrovali k domovu.



vytisknout  e-mailem