Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Řidiči opět nezklamali 

Ve středu  8. října bylo na Jičínsku celkem rušno. Plné ruce práce měli jak pořádkoví policisté, tak i „dopraváci“. Během dne vyšetřovali celkem 6 dopravních nehod, při kterých byla jedna osoba lehce zraněna, na jedné z nich se podílel alkohol a celková škoda byla vyčíslena na 185 tisíc korun

V ranních hodinách šetřili muži zákona krádež peněz v Jičíně a poté se zaměřili na řidiče. Ti opět nezklamali. Nejenže nedodržovali nejvyšší povolenou rychlost v obci, ale navíc nerespektovali dopravní značky a jejich významy si vykládali po svém. V nejednom případě telefonovali za jízdy s přístrojem v ruce a co se týká bezpečnostních pásů, tak ty ještě někteří ani ve vozidle nezaregistrovali. Jako například čtyřiatřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Felicia, kterého policisté kontrolovali před Sobotkou. Ten nejenže nebyl za jízdy připoután, ale navíc neměl připevněnou tabulku registrační značky. A aby toho nebylo málo, tak ještě neměl za jízdy nasazené brýle ani kontaktní čočky, a to i přesto, že bez nich nesmí řídit. Všechny přestupky v dopravě vyřešili policisté v blokovém řízení, kdy udělili 7 pokut v celkové výši 5.200 Kč.
V odpoledních hodinách se povaloval na autobusovém nádraží v Jičíně silně opilý muž, který tím pohoršoval ostatní cestující. Nakonec se ho ujali policisté, kteří se o něj postarali.
Dámské jízdní kolo, které bylo odstavené u  jedné z restaurací v Hořicích, se velmi hodilo dvaačtyřicetiletému štamgastovi. Ten na něm odjel do Ostroměře, kde ho odstavil. Zde ho policisté ještě téhož dne vypátrali a předali majitelce.
Na Vřesníku to včera odpoledně pěkně vřelo. Vyhozenými časopisy zde vyvrcholily manželské neshody. Pořádkumilovný muž, zde začal uklízet, kdy jako první přišly na řadu manželčiny časopisy, které vyhodil do popelnice. V okamžiku, kdy to žena zjistila, začala hádka. Celý spor nakonec urovnala až přivolaná policejní hlídka, která oběma řádně domluvila.
V podvečerních hodinách prováděli muži zákona v Jičíně šetření ke krádeže koženého kabátu v hodnotě 16 tisíc korun a poté přijali oznámení o nálezu mrtvé srny na zahradě domu v Jarovnici. Policisté následně kontaktovali místně příslušného hospodáře mysliveckého sdružení, který se o mrtvé zvíře postaral.

vytisknout  e-mailem