Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Nenechavec se vloupal do vozidla, další do rodinného domku 

     V pondělí 9. prosince lidé využili tísňovou linku policie 37krát. Z toho pouze 5 telefonátů bylo policisty zpracováno. Zbývající byly naprosto bezpředmětné. Právě po skončení vyučovacích hodin na školách těchto volání přibývá a linka 158 je používána školáky jako prostředek zábavy.

     Policisté na Králicku a ve Vysokém Mýtě vyhlašovali pátrání po dvou registračních značkách  vozidel. Obě se  majitelům ztratily. V České Třebové zase nenechaví zloděj vnikl do rodinného domku a odnesl si vyšívané obrazy a různé porcelánové předměty v hodnotě 10 tisíc korun. Neznámý pachatel nenechal ve Vysokém Mýtě na pokoji zaparkované vozidlo zn. Škoda Forman a zadními dveřmi se vloupal do vozidla. Přivlastnil si autorádio s CD přehrávačem, sadu CD a doklady. Kriminalisté z uplynulého víkendu dále šetří krádeže motorové nafty. Včerejšího dne jim přibylo dalších 260 litrů ze čtyřech traktorů na Choceňsku. Po pachateli policisté intenzivně pátrají.

     V Králíkách měli opravdu plné ruce práce. V dopoledních hodinách je navštívila maminka 2letého chlapečka, že si jeho otec neplní soudem stanovenou vyživovací povinnost. Ještě ten den zpracovávali další případ. Dvaceti sedmiletý muž z Náchodska si zažádal o poskytnutí úvěru na zakoupení mobilního telefonu. Do smlouvy ovšem uvedl nepravdivé údaje a do dneška nezaplatil ani jednu splátku. Aby toho neměli policisté v Králíkách málo, vyhlašovali pátrání po dvou svěřencích, kteří utekli z tamějšího ústavu. Ve Vysokém Mýtě naopak jednoho svěřence dohledali a pátrání po něm odvolávali.

     Během včerejšího dne došlo ke třem kolizím. Všechny se obešly naštěstí bez zranění, řidiči způsobili škodu necelých 100 tisíc. V obci Zámrsk vběhlo v odpoledních hodinách do cesty 60letému řidiči vozidla zn. Ford Transit divoké prase. Předběžná škoda byla vyčíslena na 15 tisíc. O 10 minut později nedala přednost v jízdě řidička volkswagenu, která se střetla s fordem jedoucím po hlavní silnici a následně narazila i do felície. Majitelé si stanovili škodu 63 tisíc korun. S vozidlem zn. Opel Kadett nedodržel bezpečnou vzdálenost 21letý řidič a narazil do před ním stojícího nissanu. Škoda sahala k 15 tisícům.

pprap. Bc. Iveta Lehká

vytisknout  e-mailem