Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Nehodovost, občanku dal do zástavy, rozvodem to nekončí, krádež nafty, krádež za provozu 

14. červencový den patřil na Orlickoústecku k těm klidnějším. Na operačním středisku se rozezněla linka tísňového volání 158 celkem 38 krát. Ve 4 případech policisté oznámení zadokumentovali a šetřili.

Nehodovost
Včerejší den vyjížděli policisté ke 3 dopravním nehodám, při kterých byli jeden člověk lehce a jeden těžce zraněn. Škoda na vozidlech dosáhla 38.000 korun. Alkohol policisté nezjistili u žádného z řidičů. 

K dopravní nehodě s těžkým zraněním došlo v pondělí v časných ranních hodinách mezi obcemi Čenkovice a Jablonné nad Orlicí. 32 letý řidič felicie nezvládl své auto a sjel s ním mimo silnici, kde narazil do stromu. Při havárii utrpěl řidič těžká a jeho spolujezdec lehká zranění. Na felicii vznikla škoda 30.000 korun.        


O tom, že dávat občanku do zástavy se nevyplácí, se přesvědčil 26 letý muž  z Českotřebovska.  Dosud neznámý podvodník, uzavřel počátkem dubna letošního  roku na jeho občanku úvěrovou smlouvu v jedné z českotřebovských prodejen. Z prodejny si následně odnesl  elektroniku za 20.000 korun. Když mělo dojít na placení, majitel občanky se divil, že dostává upomínky na splácení  úvěru.

Rozvod nevyřeší vše. O tom se přesvědčila jedna žena na Choceňsku, kdy po rozvodu s manželem nadále bydlí ve společné domácnosti. Bývalý manžel se snaží jí život všemožně otravovat. Ponižování, urážky, bránění užívání bytu je na denním pořádku. Muž se proto bude zodpovídat z trestného činu  týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě.

Cena nafty čím dál víc láká zloděje. Během noci z neděle na pondělí ukradli, z nádrží dvou náklaďáků v obci Verměřovice, celkem 330 litrů motorové nafty. Majitelům náklaďáků vznikla škoda za bezmála 12.000 korun.

Zřejmě šikovný zloděj zaúřadoval v pátek odpoledne v jedné z orlickoústeckých prodejen. Dokázal během provozu vynést z prodejny bez povšimnutí personálu drogistické zboží za neuvěřitelných 32.500 korun.       


vytisknout  e-mailem