Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Dopravní nehody, nezodpovědní řidiči 

      Pod rouškou tmy se v noci z úterý na středu vloupal do dílny místní firmy v Brtči neznámý zloděj. Sebral tam vrtačku, brusku, kufr s nářadím a dvě balení žárovek, vše za více než šest tisíc korun. Během dne se z parkoviště před jednou firmou v Letohradě ztratila babeta. Policisté po ní vyhlásili celostátní pátrání.

     Ústečtí kriminalisté se zabývají případem 23leté mladé ženy z Vysokého Mýta. Ta coby vedoucí prodejny začala hospodařit po svém. V polovině srpna přestala totiž odvádět tržbu. Do začátku září se jí tak podařilo zpronevěřit téměř 370 tisíc korun. Peníze samozřejmě použila pro vlastní spotřebu. Nenechavé ženě nyní hrozí trestní stíhání.

     I včera zastihli policisté na silnicích našeho okresu nezodpovědné řidiče. V úterý před půlnocí kontrolovali v Červené Vodě 32letého řidiče fordu. Jemu Okresní soud v Šumperku vyslovil zákaz řízení až do roku 2010. Včera navečer pak v Letohradě přistihli bez řidičáku 37letého muže za volantem mazdy, v Lanškrouně pak 32letého muže, kterému byl také vysloven zákaz řízení. Největším provinilcem je ale 26letý muž z Hradce Králové, kterého kontrolovali policisté hodinu před půlnocí v České Třebové. Nejenom že ještě ani neabsolvoval autoškolu, navíc při dechové zkoušce nadýchal více než 1,3 promile. Všechny muže nyní čeká stejný osud. V brzké době se za svoje prohřešky ocitnou před soudem.

     Během včerejšího dne vyjížděli policisté ústecké nehodovky pouze ke třem kolizím. O půl třetí odpoledne vjel v České Třebové při odbočování z hlavní silnice do protisměru 58letý řidič nákladního vozidla a narazil do protijedoucí felicie. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Ukázalo se ale, že původce nehody před jízdou konzumoval alkohol. Ani při zbývajících nehodách nebyl zraněn nikdo, škoda na vozidlech byla vyčíslena na 336 tisíc korun.

vytisknout  e-mailem