Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Honička na Sobotecku skončila havárií vozidla  

 
Od pondělního rána 18. srpna vyšetřovali policisté několik dopravních nehod. K první z nich vyjeli v Jičíně do Hradecké ulice, kde devětadvacetiletý řidič osobního vozidla Škoda Favorit přehlédl při odbočování k obchodnímu domu cyklistku, do které narazil. Po pádu žena utrpěla lehké zranění, se kterým byla převezena na ošetření do nemocnice.
V odpoledních hodinách vyjeli řešit rodinné neshody do Hořic a poté do Chomutic, kde opilý muž narušoval svým chováním soužití v rodině. Vyhrožoval své nevlastní matce a bratrovi drobným ublížením na zdraví. V obou případech věc policisté vyřídili na místě domluvou.
V podvečerních hodinách se měl v Železnici pohybovat podezřelý opilý muž, který měl zkoušet zámky u zaparkovaných vozidel. Hlídka na místě muže zkontrolovala, ale žádné narušení zámků nezjistila.
Po jednadvacáté hodině oznámila na linku 158 obsluha benzínové čerpací stanice v Jičíně „újezd“ vozidla. Řidič Peugeot 106 zde natankoval do nádrže 42 litrů benzínu a poté bez zaplacení odjel směrem na Mladou Boleslav. V jízdě ho však začal pronásledovat majitel benzínky, ke kterému se postupně přidaly policejní hlídky. Řidič Peugeotu takto dojel až na Kost, kde se dostal na nádvoří hradu. Tímto projel a zadní branou se vrátil zpět na silnici. Přes Sobotku pak pokračoval dál na Prahu. Jeho zběsilá jízda nakonec skončila několik kilometrů před Mladou Boleslaví, kde havaroval do silničního příkopu. Policisté zjistili, že uvedené vozidlo bylo minulý měsíc odcizeno v Turnově. Jednatřicetiletý řidič z okresu Karlovy Vary teď má co vysvětlovat.
V pozdních nočních hodinách oznámil na policii v Jičíně člen mysliveckého sdružení, že v okolí Pecky jezdí po loukách neznámí muži na čtyřkolce, kdy by se mohlo jednat o pytláky. Hlídka na místě však nikoho podezřelého nenašla.
Hodinu po půlnoci vyjeli muži zákona do Nové Paky, kde asistovali při převozu opilého muže do nemocnice v Jičíně. Poté co byl ošetřen, rozhodl lékař o jeho umístění na „záchytku“ . Tam už putoval za doprovodu strážníků Městské policie v Jičíně.


vytisknout  e-mailem