Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

ve znamení krádeží 

 

V průběhu pondělního dne 22. září 2008 policisté ve svitavském regionu přijali oznámení o 3 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. V jednom případě se jednalo o krádež zlatých šperků v rodinném domě, v jednom případě o neplacení výživného a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Kromě trestných činů se policisté v regionu zabývali i přestupky.  V 18 případech muži zákona zpracovali přestupky týkající  dopravy, majetku a občanského soužití.  V 9 případech dopravní policisté uložili za přestupky v dopravě blokové pokuty.

V Litomyšli policisté řeší případ neplacení pohonných hmot a ujetí od benzínové čerpací stanice bez placení. Řidič stříbrného vozu měl při tankování téměř 68 litrů benzinu Natural 95 za téměř 2000 tisíc korun, zřejmě hluboko do kapsy. Jeho jednání je evidováno jako přestupek proti majetku. Ale i po takových řidičích policisté pátrají a jejich nezákonná jednání bývají trestána v podobě pokut.

Ztrátu 10 kusů vzrostlých tújí ohlásily na Obvodním oddělení v Moravské Třebové dvě ženy. Asi 100 centimetrů vzrostlé stromky se hodily neznámému pachateli, který je odcizil v průběhu víkendových dní ze dvou zahrad na ulici Jiráskova v Moravské Třebové. Škoda je majitelkami vyčíslena na 4.900 korun. Případ je prověřován jako přestupek proti majetku.


Skupina dopravních nehod z Okresního ředitelství ve Svitavách vyjížděla k jedné dopravní nehodě se škodou za 500 tisíc korun. K újmám na zdraví nedošlo, ale u jednoho z účastníků byl zjištěn alkohol. Případem se i nadále policisté z dopravních nehod zabývají.

Tísňovou linku 158 v průběhu pondělního dne využilo 28 osob. Ve 20 případech se hlášení týkala policejní práce. Zbylých 8 hovorů jen zbytečně linku zatěžovalo.

 

 


vytisknout  e-mailem