Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Čím se naši policisté včera také zabývali... 

Na vytékající kapalinu z vozidla upozornila hlídka městské policie krátce po půlnoci. Vozidlo Škoda 120 bylo zaparkováno v Družstevní ulici městské části Polabiny. Naši policisté z příslušného obvodního oddělení zjistili majitele automobilu a ten se po chvíli dostavil. Při prověřování události policisté nezjistili zavinění cizí osobou.

Obyvatel obce poblíž Pardubic volal v 1:30 na linku 158, že ze sousedního domu je již několik hodin slyšet velmi hlasitá hudba. Policisté z Obvodního oddělení Pardubice III přijeli na určené místo a tentokrát vše vyřešili domluvou. Posluchače hlasité muziky poučili o zachování nočního klidu.

Na protialkoholní záchytnou stanici převezli v úterý ve 2:30 policisté z Přelouče 20letého mladíka. Ten měl ležet na chodníku v přeloučské ulici a orientační dechová zkouška potvrdila u muže přítomnost alkoholu v dechu s výsledkem 2,39 promile.

Neznámý pachatel poškodil několik služebních vozidel jedné společnosti, která byla zaparkována v centru Pardubic. Pachatel měl rozbít zadní světla a utrhnout stěrač. Přestupkem proti majetku s předběžnou škodou přes 3.000 korun se zabývá Obvodní oddělení Pardubice I.

Operační důstojník přijal včera dopoledne na linku 158 oznámení o špatném dopravním značení v Holicích. Muž uvedl, že před přechodem pro chodce je dopravní značka upozorňující na objížďku. Ta údajně zakrývala chodce, kteří chtěli přecházet silnici. Policisté tuto skutečnost jeli prověřit. Značka se však nacházela mimo vozovku na travnaté ploše a nijak nezasahovala do komunikace.

Na linku 158 volal kolem půl druhé odpoledne muž, který obdržel signál o narušení jeho objektu v obci poblíž Pardubic. Policisté z Obvodního oddělení Pardubice IV vyrazili ihned na místo, kam také přijel i oznamovatel. Vše se nakonec ale vysvětlilo. Nacházeli se zde dělníci, kteří v objektu prováděli opravu. Majitel pravděpodobně na jejich práci zapomněl.

Policisté z Bohdanče jeli v úterý po 15:00 prověřit oznámení přes linku 158 o skvrně na písníku u Opatovic nad Labem. Na místo přijel i hygienik, který konstatoval, že se jedná o znečištění vody sinicemi.

Při pálení trávy mělo včera kolem sedmnácté hodiny dojít k zahoření přilehlého strniště u obce pod Kunětickou horou. Policisté z oddělení na Dubině událost prošetřili a pardubičtí hasiči oheň zlikvidovali. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Sedmatřicetiletá žena měla včera před 19:00 slovně napadat svého přítele a vyklopit mu večeři na hlavu. Muž policistům na Obvodním oddělení Pardubice I také uvedl, že po něm měla žena házet i květináč s rostlinami. Jeho družka se měla dopustit přestupku proti občanskému soužití.

Zřejmě nešťastnou náhodou se zranila žena z Polabin. Záchranka jí ošetřovala pravděpodobně zlomený loket a pohmožděné rameno. Policisté ze Skupiny dopravních nehod zjistili, že žena spadla z jízdního kola v době, kdy již zastavila. Cyklistka uvedla, že si asi zapomněla vyndat nohy z klipsen, a proto spadla na zem.

vytisknout  e-mailem