Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Vykutálený host utekl bez zaplacení 


První školní den se policisté na Jičínsku věnovali hlavně školákům. Po celé dopoledne dohlíželi nad jednotlivými přechody pro chodce a dětem vysvětlovali jak správně přecházet vozovku.

Dále vyšetřovali dopravní nehody v Jičíně, ve Valdicích a v Bílsku u Hořic. V Ostroměři u základní školy kontrolovala policejní hlídka osobní motorové vozidlo Škoda 105, které řídil třiadvacetiletý muž z okresu Jičín. Na výzvu, aby předložil svůj řidičský průkaz pouze uvedl, že nemůže, protože ho nevlastní. Z tohoto důvodu mu bylo ve zkráceném přípravné řízení sděleno obvinění z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

V odpoledních hodinách asistovali muži zákona při exekučním řízení v Sekeřicích. Majitel domu zde nechtěl pustit dovnitř exekutora, který  žádal o pomoc. Nakonec se oba na místě dohodli a další spolupráci s policií již nežádali.
158.jpg 158.jpg
Linku 158 si v posledních několika dnech velice „oblíbil“ majitel mobilního telefonu, který i několikrát za hodinu vytočí číslo tísňového volání, a aniž by se představil a službě sdělil co potřebuje, po chvíli zavěsí. Nutno podotknout, že takto blokuje linku a mohlo by se stát, že ten, kdo se skutečně potřebuje na Policii ČR do Jičína dovolat, se nedovolá.

Neznámá „straka“ úřadovala v odpoledních hodinách v nemocnici v Jičíně, kde na jednom z oddělení odcizila v pokoji pacientovi z nočního stolku mobilní telefon Sony Ericsson v hodnotě 4 tisíc korun.

Problémy s dvaatřicetiletým hostem měli v jednom z penzionů v Lázních Bělohradě, který se zde ubytoval. Tři noci v klidu přespal, každé ráno posnídal a v neděli 31.s rpna se v tichosti vytratil. Pochopitelně bez zaplacení účtu, který činí téměř 2 tisíce korun.

vytisknout  e-mailem