Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

ve znamení vloupání 


V   průběhu středečního dne, 5. listopadu 2008,  se policisté  ve svitavském   regionu  zabývali oznámením o 7 nově spáchaných  trestných  činech, které  zadokumentovali a  k těmto provedli  prvotní šetření.  Oznámení se týkala  majetkové trestné  činnosti,  mezi kterou  patřily  hlavně krádeže vloupáním. Jednou z prvních vloupaček, které policisté v průběhu středečního rána prověřovali, bylo vloupání v obci Rudná. Poté v Litomyšli řešili případ vloupání do jedné z budov na okraji města a v  Březinách řešili policisté vloupání do rekreační chalupy. Kriminalistům se podařilo objasnit případ starý 4 měsíce. Podezřelí z krádeže úzkokolejné železnice si z rukou policejního komisaře převzali sdělení obvinění.

Kromě trestných  činů policisté  v regionu zpracovali 23 přestupků na  úseku  dopravy, proti  majetku a občanskému soužití. Přestupky v  dopravě  policisté   (13) ve  většině případů řešili blokově  či domluvou na místě. Dvěma řidičům dechové zkoušky ukázaly pozitivní hodnoty. Jeden řidič nadýchal dopravním policistům půl promile, druhému z nich v dechu bylo naměřeno přes jednu promile. 
Neukázněným  řidičům za rychlou jízdu a nepřipoutání se bezpečnostními pásy byly  uloženy  pokuty ve výši 14.500  tisíc korun.

S přestupky, se kterými se v poslední době policisté často setkávají, je natankování u benzínových čerpacích stanic a ujetí bez placení. Ve středu ráno byl podobný případ oznámen policistům z obvodního oddělení ve Svitavách prostřednictvím tísňové linky. Obsluha jedné z čerpacích stanic zaznamenala tankování pohonných hmot za téměř 2 tisíce korun a poté řidič bez placení ujel. Co je na tomto případě tak pozoruhodného? Kolem poledne, však řidič přišel na benzínovou stanici a s omluvou svůj dluh uhradil. Tak s takovými případy se policisté setkávají zřídka kdy.

Skupina dopravních nehod   řešila  v průběhu středy jednu  dopravní nehodu krátce po poledni v obci Moravská Třebová. Osmačtyřicetiletý řidič s osobním vozidlem Mercedes Benz při vyjíždění od okraje vozovky narazil přední části svého vozu do boku audi a způsobil škodu  28 tisíc korun. Případ je i nadále v šetření policistů ze skupiny dopravních nehod.  

Operační důstojník během své  24  hodinové služby na tísňovou linku 158  přijal  třicet  telefonátů.  Osmnáct jich bylo plně využito. Zbylé hovory  nesouvisely s  prací  PČR.  

vytisknout  e-mailem