Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

středa byla bez alkoholu za volantem 

Během středečního dne 22.10.2008 bylo na policejních služebnách okresu Trutnov oznámeno 10 nově spáchaných trestných činů, které policisté zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Jednalo se o případy prostých krádeží, krádeží provedených vloupáním, neoprávněné držení platební karty, neoprávněné užívání motorového vozidla, podvod a zanedbání povinné výživy.
Ve středu 22.10.2008 oznámil šestnáctiletý cyklista na Obvodním oddělení v Úpici, že mu neznámý pachatel v době od 5. do 18.10.2008 odcizil ze skladu jednoho místního sportovního areálu jeho sportovní kolo. Sklad bývá v době konání závodů otevřený a to se zřejmě nevyplatilo mladému závodníkovi. Zloděj mu ukradl speciálně upravené kolo značky We The Poeple, modro – černé barvy s nálepkami DC a Primo. Kolo bylo osazeno komponenty značky WTP a Primo. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku 35 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na tři roky nebo peněžitý trest.
Vrchlabští policisté šetří případ neoprávněného užívání motorového vozidla, ke kterému došlo z úterý na středu 22.10.2008. V nočních hodinách dosud neznámý pachatel na parkovací ploše u domu čp. 2 v ulici Zámecká ve Vrchlabí naboural do osobního motorového vozidla značky Peugeot Partner s vozem Škoda 120 LS. Na místo přivolaní policisté zjistili, že do vozidla Škoda někdo násilně vnikl, vytrhal vodící kabely spínací skříňky vozidla a toto pravděpodobně pomocí těchto kabelů nastartoval. Se škodovkou odcouval asi deset metrů a zadní částí naboural do zadní části vozidla Peugeot. Poté výtečník z místa utekl. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku pět tisíc korun. Za trestný čin neoprávněné užívání cizí věci hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Zloděj se však bude zodpovídat i za dopravní nehodu, kterou svým jednáním způsobil
Muži zákona Obvodního oddělení Policie České republiky Trutnov ve středu 22.10.2008 vypátrali v jedné z místních restaurací mladíka, který procházel registrem celostátně hledaných osob. Sedmnáctiletý útěkář byl policisty eskortován do výchovného ústavu, kde byl řádně předán vychovatelům, odkud před několika dny utekl.
Při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu bylo vyzváno policisty k dechové zkoušce na zjištění alkoholu 79 řidičů motorových vozidel. Žádný ze zkontrolovaných řidičů neřídil svůj automobil pod vlivem alkoholu. Za což jim patří dík.
V centrech našich měst a obcí dohlíželo na klid a veřejný pořádek 12 pěších policejních hlídek. Skupina dopravních nehod zpracovala 1 dopravní nehodu, při které naštěstí nedošlo k žádnému zranění osob. 
Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 45 telefonátů, 20 z nich bylo využito a zbývajících 25 nesouviselo s prací PČR.

vytisknout  e-mailem