Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Klidný konec pracovního týdne 

Ve čtvrtek 10. 7. 2008 zaznamenali operační důstojníci na  tísňové  lince 158 za čtyřiadvacet hodin 28 telefonátů, z nichž 12 bylo podnětem pro další činnosti policistů a zbývajících 16 nesouviselo s prací PČR.  

Během čtvrtka 10.7.2008 policisté na okrese Rychnov nad Kněžnou přijali oznámení o 5 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení převážně u případů majetkové trestné činnosti, tedy ve věci podezření ze spáchání trestného činu krádeže a dále pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky .

Dále muži zákona zpracovali 15 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a veřejnému pořádku. Přestupky v dopravě, mezi kterými bylo parkovaní v zákazu stání, překročení rychlosti v obci a jiné, policisté ve většině případů řešili blokově nebo domluvou na místě.

Policisté Obvodního oddělení v Rychnově nad Kněžnou byli přivolání k silně podnapilému muži, který spal v místní autobusové zastávce. Přestupek proti veřejnému pořádku - vzbuzení veřejného pohoršení - řešili na místě blokovou pokutou. Další přestupek, tentokráte proti majetku, šetřili rychnovští policisté u jednoho z panelových domů na sídlišti v Rychnově nad Kněžnou, kde neznámý pachatel opálil zárubně vchodových dveří a majiteli tak způsobil škodu odhadnutou na 4500 Kč.

Obdobnou „zábavu“ zaznamenali policisté z Obvodního oddělení v Dobrušce, kde neznámý pachatel také poškodil vchodové dveře u jednoho z panelových domů dobrušského sídliště; zde je škoda odhadnuta na 4.800 korun.

Přestupek proti majetku řešili policisté z Obvodního oddělení v Týništi nad Orlicí, kde se prodavačka jednoho z obchodů pokusila zcizit nákup v hodnotě cca 1.400 korun.

Policisté z Obvodního oddělení v Kostelci nad Orlicí vypátrali a zadrželi osobu v celostátním pátrání, kterou následně eskortovali do Diagnostického ústavu Králíky. Ten den také řešili krádež peněženky, kterou si poškozená nechala odloženou na sedačce autobusu. Její nepozornosti využil neznámý pachatel a peněženku ji ukradl. Varování Policie ČR pro všechny občany stále platí, nenechávejte své osobní věci bez dozoru, nikde je zbytečně neodkládejte, zejména ne na místech, kde je mnoho lidí pohromadě. V peněženkách noste jen takové množství peněz, které nezbytně potřebujete.

Policisté Skupiny dopravních nehod Okresního ředitelství v Rychnově nad Kněžnou zpracovali ve čtvrtek 10.7.2008 celkem 7 dopravních nehod, při kterých byly tři osoby lehce zraněné. Celková škoda je vyčíslena na 179.000 korun.

vytisknout  e-mailem