Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Pondělí 24. 11. 2008 s pardubickou policií 

   Včera v pondělí 24. listopadu 2008 telefonovalo na Pardubicku na linku 158 celkem 90 občanů. Pouze však 31 telefonátů bylo dále využitelných pro policejní práci. Během včerejšího dne jsme začali prověřovat 20 nových podezření z trestných činů a zaevidovali jsme asi 30 přestupkových jednání. Co se týká počtu dopravních nehod, tak číslo je opět vyšší a to 13. Sedm dopravních nehod policisté uzavřeli na místě formou projednání. Výše škod způsobených dopravními nehodami dosáhla  téměř 600.000 korun.

   Do ulice Lonkovy, před dům č.p. 466 vyjížděli v pondělí ráno polabinští policisté. Oznamovatelka nám sdělila, že jí tam někdo propíchal pneumatiky u osobního vozidla Škoda Roomster. V tuto chvíli věc šetříme jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci.
 
   Krátce po desáté hodině dopolední spěchali policisté oddělení hlídkové služby do ulice Rokycanova v Pardubicích. Měl se tam nacházet starší muž, který se držel za srdce a naříkat, že mu spoluobčané vzali tašku s doklady a s léky na srdce. Policisté po příjezdu na místo nahlášené události zjistili, že muž je zcela zmatený, k žádné krádeži nedošlo a pán nikoho o další pomoc nežádá.
 
   Poctivý nálezce nám telefonoval, aby oznámil skutečnost, že na břehu písníku zvaného Opaťák našel dvě aktovky s doklady. Nález předal Městské policii Opatovice a státní policii věc chtěl dát pouze na vědomí. Jsme rádi, že se stále mezi námi najdou slušní lidé.
 
   Po 13. hodině přišlo opět, již několikáté za krátkou dobu, oznámení z obce Zdechovice o nálezu min. V obci totiž probíhalo vypouštění Černého rybníka a při výkopových pracích byla nalezena talířová mina. Na místo jsme, jako pokaždé, poslali pyrotechnika Policie ČR Správy Východočeského kraje, který zkorodovanou minu zajistil.
 
   Všímavá paní nám telefonovala asi o půl páté v podvečer, že v lesíku mezi ulicemi Dašická a Průmyslová leží v příkopě muž a že se zřejmě jedná o podnapilého cyklistu. Policisté oddělení hlídkové služby na místo ihned vyjeli, muže v příkopě opravdu našli. Pán jim řekl, že je v pohodě a bydlí nedaleko. Vzal si kolo a odešel domů.
 
   Okolo páté hodiny večerní nám bylo na linku 158 oznámeno, že si jeden muž z pardubické ulice L. Malé chce vzít život. Údajně měl zatelefonovat své ženě, že se otrávil jedem. Ta poté zkontaktovala rodinu a policii. Když policisté Obvodního oddělení Pardubice III přijeli na místo události, zazvonili na pána a ten jim otevřel. Řekl, že si nic neudělal a udělat nechce.
 
   Oznámení o rozporu exekutora a jisté paní nám bylo oznámeno ze Zdechovic. Mělo údajně docházet k slovnímu napadání. Po příjezdu hlídky na místo bylo vše v pořádku, žádná ze stran nic hlásit nechce.
 
   Včera před osmou hodinou večerní nám oznámila mladá dáma, že jí byly už v sobotu 22. listopadu 2008 odcizeny doklady na diskotéce v Dašicích. K výslechu se má dostavit na Obvodní oddělení Pardubice III během dnešního dne.
 
   Jako přestupek proti občanskému soužití začali prověřovat událost v ulici Smilova policisté Obvodního oddělení Pardubice I. Telefonovala nám paní, že je údajně napadána svým přítelem. Policisté na místě zjistili, že oba účastníci sporu jsou v podnapilém stavu.
 
 

vytisknout  e-mailem