Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Policisté opět řešili i méně závažná oznámení 

Během včerejší středy řešili pardubičtí policisté celkem 15 dopravních nehod. Při nich byla pouze jedna osoba lehce zraněna. Orientačními dechovými zkouškami nezjistili policisté žádného hříšníka, který by způsobil dopravní nehodu pod vlivem alkoholu. Součet hmotných škod přesáhl 630.000 korun.

Do policejních evidencí přibylo 12 nových trestných činů a 20 přestupků. Operační důstojníci přijali na linku 158 ve středu celkem 82 oznámení od našich spoluobčanů. Z těchto telefonátů však bylo pouze 45 hlášení využitelných pro policejní práci.

Linka 158

Kolem půlnoci zavolal na linku 158 obyvatel ulice Prodloužená v Polabinách. Obtěžoval ho hluk z vedlejšího bytu. Sousedka měla na návštěvě pravděpodobně podnapilého přítele a na pokročilou hodinu se zřejmě chovali příliš hlučně. Po příjezdu policistů však byl na místě klid. Žena jim sdělila, že přítel již odešel. Protentokrát toto rušení nočního klidu policisté vyřešili domluvou.

Přes linku 158 si ve středu odpoledne na svou matku stěžoval mladý muž. Ta ho podle jeho sdělení odmítla pustit domů. Policisté přijeli do obce na Chvaleticku a kontaktovali oznamovatele i jeho matku. Spor se nakonec vyřešil. Muž u své matky neměl trvalý pobyt a žena si jeho návštěvu v domě nepřála. Navíc byl mladík pravděpodobně v podnapilém stavu.

Polabinští policisté přijali včera oznámení o podvodném vylákání finanční hotovosti. Neznámý pachatel v úterý dopoledne nabídl 89leté ženě výměnu digestoře. Přitom po ženě požadoval 700 korun, které mu následně vydala. Když muž z jejího bytu v Polabinách odešel, uvědomila si, že se jednalo zřejmě o podvodníka a své peníze ani novou digestoř již neuvidí. Proto se následně rozhodla celou věc ohlásit na policii.

Dopravu přes centrum Pardubic kolem Masarykova náměstí museli včera po 17:00 odklánět dopravní policisté. Několik trolejbusů městské hromadné dopravy zde blokovalo silniční provoz pravděpodobně z důvodu technické závady na trolejovém vedení.

Rodinné problémy chtěl za pomoci policie vyřešit muž v Sezemické ulici po devatenácté hodině. Jeho tchán měl údajně v bytě křičet a nadávat. Policisté z obvodního oddělení na Dubině tento spor nakonec vyřešili domluvou.

Vlakvedoucí oznámila přes linku 158 černého pasažéra, který cestoval ve středu kolem 20:00 ve vlaku z Ostravy směrem na Pardubice. Policisté z železničního oddělení provedli ověření totožnosti 51letého cizince, který si vlakem vyrazil bez platné jízdenky, a tyto skutečnosti předali kompetentnímu zaměstnanci Českých drah.

Blokovou pokutou vyřešili policisté z Obvodního oddělení Pardubice I přestupek proti majetku v jednom obchodním domě v centru města. Šestadvacetiletý muž se měl včera večer v této prodejně dopustit krádeže třech balíčků sušenek. Při jeho počínání ho zadržela ostraha obchodu.

Operační důstojník přijal po půlnoci na tísňovou linku oznámení o poškození výherního automatu v jedné pardubické herně. Ještě než na místo přijeli policisté z Obvodního oddělení Pardubice II, obsluha herny se s viníkem dohodla na uhrazení škody. Došlo prý pouze k poškození ochranného skla automatu s minimální hodnotou.

vytisknout  e-mailem