Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

24 hodin v regionu

Pondělí ve znamení majetkové kriminality 

    V průběhu pondělní  služby dne 11. srpna 2008  policisté ve svitavském regionu přijali oznámení o 3 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a  provádějí k nim prvotní šetření. Úkony trestního řízení byly zahájeny u trestného činu vloupání do dvou sklepních kóji v Poličce, při krádeži motocyklu Jawa 250 a při krádeži podvalníku na Jevíčsku. Při výkonu své služby policisté dále zpracovali 67 čísel jednacích a 5 nově oznámených přestupků.

      Za jízdu vozidlem, které nebylo technicky způsobilé k jízdě, udělili policisté z Litomyšle  blokovou pokutu. V Moravské Třebové policisté řeší přestupek proti majetku, ke kterému došlo v sobotu 9. srpna ve 14:30 v supermarketu. Skupinka čtyř mladíků navštívila prodejnu s úmyslem odcizit dva soudky piva Gambrinus o objemu 5 litrů, což se jim bohužel navzdory ochranky podařilo. S lupem pak všichni nasedli do vozu a odjeli. Škoda, která byla mladíky způsobena je 440 korun. Případ je i nadále řešen moravskotřebovskými policisty.

    

     Policisté ze skupiny dopravních nehod vyjížděli před devátou hodinou dopoledne do Březové nad Svitavou k poškozené Škodě Felicii, která byla poškozena dosud neznámým řidičem a prozatím neustanoveným vozidlem, neboť řidič od nehody ujel. Škoda, kterou způsobil svým jednáním majiteli vozu je vyčíslena na 20 tisíc korun. Podobný případ se stal v noci z neděle na pondělí v Moravské Třebové. Opět neznámý řidič s nezjištěným vozidlem poškodil zaparkované vozidlo Citroen Xara a z místa nehody rovněž ujel. Škoda byla předběžně vyčíslena na 40 tisíc korun V obou případech bylo po řidičích zahájeho pátrání. Věc je i nadále v šetření policistů ze skupiny dopravních nehod. K jiným dopravním nehodám naštěstí policisté nemuseli v průběhu pondělní služby vyjíždět.

     Na tísňovou linku 158 přijal  operační důstojník  během své pondělní  čtyřiadvacetihodinové služby 137 hovorů, které v  79 případech policisté dále využili.

vytisknout  e-mailem