Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Policisté řešili krádeže peněženek, platebních karet, vyjížděli k dopravním nehodám 

Policisté okresního ředitelství v Náchodě ve čtvrtek 14.8. vyřídili 64 spisů. Zaevidovali 12 nových trestných činů a zabývali se 13 novými přestupky. Ostatních 39 čísel jednacích spolkla administrativa a běžná policejní práce. Policejní hlídky z obvodního oddělení v Náchodě v České Skalici doručovaly písemnosti od soudů, kriminalisté vyřizovali dvě žádosti o dodání odsouzenců do výkonu trestu.
 
Z trestné činnosti činily největší podíl majetkové trestné činy. Policisté zaznamenali též dvojí poškozování cizí věci a několik neoprávněných užívání platební karty. Zloději se také zaměřili na návštěvníky metalového festivalu v Jaroměři. Poberta či pobertové řádili zejména ve stanovém městečku, kde vykradli 8 stanů. Jaroměřští policisté dále okolo poledne vyjížděli ke krádeži v obchodním domě, když si muž odložil do regálu svoji peněženku a za chvíli ji už neměl. Kromě peněz mu zloděj odcizil i doklady a platební kartu. Policisté se také zabývají vloupáním do rodinného domku přímo za přítomnosti spících majitelů. Jaroměřští policisté zaznamenali také krádež peněženky na místním koupališti a pátrají po muži, který navečer odjel od místní čerpací stanice bez placení. Natankoval benzín za 350 korun, nasednul do vozu a ujel.
 
Policejní hlídka v Broumově vyjížděla ke dvěma případům majetkové násilné trestné činnosti. V nočních hodinách jeden mladík oznámil, že ho někdo zezadu fyzicky napadl a sebral batoh, odpoledne zase přijali oznámení o krádeži peněženky a platební karty, kterou si zákaznice položila i s igelitovou taškou na místo pro odkládání tašek.
 
Policisté obvodního oddělení v Náchodě v časných ranních hodinách přijali oznámení o vloupání do zaparkovaného osobního vozidla. Zloděj v noci vyháčkoval dveře u BMW a z vozu vybral autorádio v hodnotě 2000 korun. Za krádež vloupáním mu hrozí až dvouleté vězení nebo peněžitý trest.
 
Přestupky se týkaly především drobných krádeží, ale také vzájemného verbálního a fyzického násilí. Policisté z České Skalice zaznamenali v dopoledních hodinách krádež tankovacích karet, během dne se ještě začali zabývat neuhrazeným ubytování v jednom z místních penzionů, kdy hosté nezaplatili částku  2.800 korun za několikadenní ubytování.
 
Policejní hlídka v Náchodě řešila drobnou krádež v obchodním domě, přistižené pachatelce, která odcizila zboží v hodnotě 50 korun, uložili blokovou pokutu ve výši 500 korun. 
 
Policisté v Hronově řešili manželské roztržky, v jednom případě manželka bránila manželovi přístupu do určitých prostor v bytě, ve druhém případě se nepohodli manželé v rozvodovém řízení a jeden z nich demoloval věci a vybavení v bytě.
Ve čtvrtek 14.8. dopravní policisté vyjížděli k pěti dopravním nehodám. Nikdo při nich nebyl zraněn, celkové hmotné škody byly vyčísleny na 130.000 korun. Třikrát byla příčinou nehody nepřiměřená rychlost, jedenkrát nedání přednosti v jízdě a jedenkrát nepozornost.

vytisknout  e-mailem